15/11/2021 15/11/2021 Στον Ιερό Ναό του εορτάζοντα χθες Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου ιερούργησε και ομίλησε σήμερα, Δευτέρα 15η Νοεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Μάλιστα, κατά την κρατούσα παράδοση ευλόγησε τα μήλα του Αγίου, και ευχήθηκε «Καλή Σαρακοστή» και τα δέοντα. Σύμφωνα με τον βίο του Αγίου, στη σωτηρία του...
15 Νοεμβρίου, 2021 - 16:29
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2021 - 16:41

Ο Μητροπολίτης Ύδρας ευλόγησε τα μήλα του Αγ. Κωνσταντίνου του Υδραίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ύδρας ευλόγησε τα μήλα του Αγ. Κωνσταντίνου του Υδραίου

Στον Ιερό Ναό του εορτάζοντα χθες Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου ιερούργησε και ομίλησε σήμερα, Δευτέρα 15η Νοεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Μάλιστα, κατά την κρατούσα παράδοση ευλόγησε τα μήλα του Αγίου, και ευχήθηκε «Καλή Σαρακοστή» και τα δέοντα.

Σύμφωνα με τον βίο του Αγίου, στη σωτηρία του Αγίου Κωνσταντίνου, που είχε εξισλαμιστεί, συμμετείχε και η μητέρα του. Η απλοϊκή γυναίκα του λαού, αλλά συνάμα και ανδρεία Υδριώτισσα, η Μαρίνα, που του πέταξε τα κοφίνια με τα μήλα που της δώρισε όταν αποφάσισε να την επισκεφθεί στην Ύδρα, λέγοντας της ότι είναι ο γιος της ο Χασάν. Ο εξομώτης τότε και μετέπειτα Άγιος γύρισε από τη Ρόδο στο νησί του, ενδεδυμένος με τουρκική φορεσιά. Όταν έφτασε στο πατρικό του, η μητέρα του δεν τον δέχθηκε. Μάλιστα, μέσα από την κλειστή πόρτα στην έκκλησή του να του ανοίξει, λέγοντάς της ότι είναι ο γιος της ο Χασάν που ήρθε από τη Ρόδο, εκείνη του απάντησε ότι δεν γέννησε κανέναν Χασάν, αλλά τον Κωνσταντίνο, γι’ αυτό και πρέπει να φύγει. Ταυτόχρονα, πέταξε και τα κοφίνια με τα μήλα που της είχε φέρει. Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι δεν τον δέχθηκε ούτε η νονά του, η οποία έσπασε το πήλινο δοχείο, από το οποίο είχε πιει νερό ο εξομώτης, φοβούμενη ότι θα μολυνθεί.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων