26/03/2021 26/03/2021 Την Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος με τίτλο η “Αίγινα του Καποδίστρια”. Τον υπουργό υποδέχθηκαν στον λιμάνι της Αίγινας ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, λιμενάρχης κ. Αργύρης Φραγκούλης και ο πρόεδρος της Επιτροπής “Αίγινα 2021” δημοσιογράφος...
26 Μαρτίου, 2021 - 14:28
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2021 - 16:39

Ο Νίκος Δένδιας στον Άγιο Νεκτάριο Αιγίνης

Διαδώστε:
Ο Νίκος Δένδιας στον Άγιο Νεκτάριο Αιγίνης

Την Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος με τίτλο η “Αίγινα του Καποδίστρια”.

Τον υπουργό υποδέχθηκαν στον λιμάνι της Αίγινας ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, λιμενάρχης κ. Αργύρης Φραγκούλης και ο πρόεδρος της Επιτροπής “Αίγινα 2021” δημοσιογράφος κ. Μανώλης Κοττάκης. Ο υπουργός είπε ότι τελευταία φορά είχε επισκεφθεί την Αίγινα ήταν το 1979.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε το ναό της Αφαίας και ξεναγήθηκε στο χώρο. Η υπέροχη ανοιξιάτικη ημέρα σήμερα στην Αίγινα και το φως του νησιού ανέδειξαν ακόμη περισσότερο την ομορφιά του τοπίου. Ο υπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία του μνημείου και για τα γλυπτά του ναού που βρίσκονται στην γλυπτοθήκη του Μονάχου, λέγοντας ότι όταν επισκεφθεί ξανά το μουσείο θα πάει να τα δει και πως θα μπορούσαν να ζητήσουν την επιστροφή κάποιων εξ’ αυτών.

Ακολούθως επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου όπου τον υποδέχθηκε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος και η ηγουμένη του μοναστηριού μοναχή Τιμοθέη.

Άναψε ένα κερί στο καθολικό της μονής και στάθηκε με σεβασμό μπροστά από τα Ιερά Λείψανα και την Τίμια Κάρα του Αγίου Νεκταρίου. Άκουσε πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του από τον αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο και την ηγουμένη μοναχή Τιμοθέη και έδειξε ενδιαφέρον για την ταινία Man o God στην οποία πρωταγωνιστεί Άρης Σερβετάλης.

Τέλος, επισκέφθηκε το ναΐσκο όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Νεκταρίου. Ακολούθησε κέρασμα στο αρχονταρίκι της Ι. Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων