10/09/2022 10/09/2022 Στις Σπέτσες βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην ιστορική νήσο κατόπιν πρόσκλησης του οικείου Ποιμενάρχη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και του Δημάρχου Παναγιώτη Λυράκη. Η επίσημη υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ιερού...
10 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:22
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2022 - 13:19

Οι Σπέτσες υποδέχθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Διαδώστε:
Οι Σπέτσες υποδέχθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Στις Σπέτσες βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην ιστορική νήσο κατόπιν πρόσκλησης του οικείου Ποιμενάρχη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και του Δημάρχου Παναγιώτη Λυράκη.

Η επίσημη υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου Σπετσών. Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος και οι τοπικές αρχές της νήσου..

Ακολούθησε Δοξολογία κατά την οποία ο Μητροπολίτης Ύδρας προσφώνησε με μεστούς και συγκινητικούς λόγους τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ευγένιο. Επίσης, προσφώνηση απήυθηνε ο Ιεροκήρυκας και προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Νανακούδης.

Ο Μητροπολίτης Ύδρας προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης την εικόνα του Οσίου Ευμενίου του Σαριδάκη που φιλοτέχνησε η Ιερά Μονή Αγίων Πάντων, ενώ στον Μητροπολίτη Λήμνου την εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου. Επίσης, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού προσέφερε στον Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ την εικόνα της Παναγίας της Χρυσολεοντίσσης.

Ακολούθησε η μνημειώδης και λογία αντιφώνηση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης με λόγους καρδιακούς και αγαπητικούς για τον Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ χαρακτηριζόντας τον οικείο Ποιμενάρχη ως έναν από τους πιο εκλεκτούς Ιεράρχες της Ορθοδοξίας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης επισκέφθηκε τις εκθέσεις και τους χώρους του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και δέχθηκε την αγάπη και τον σεβασμό όλων των παρισταμένων.

Το βράδυ παρετέθη επίσημο δείπνο προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στις Σπέτσες, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ευγένιος θα λαμπρύνει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις «ΑΡΜΑΤΑ 2022».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων