08/08/2023 08/08/2023 Μέσα στο περιβόλι του Αγίου Νεκταρίου, στο ευλογημένο και αγιοβάδιστο νησί της Αιγίνης, με τις πατρικές ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ ολοκληρώθηκαν και οι τέσσερις Κατασκηνωτικές Περίοδοι της Κατασκήνωσης «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως. Του Πανοσ. Αρχιμανδρίτου Νεκταρίου Δαρδανού – Πρωτοσυγκέλλου – Υπευθύνου Νεότητος της Ιεράς...
08 Αυγούστου, 2023 - 16:51
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2023 - 16:48

Ολοκληρώθηκαν οι κατασκηνωτικές περίοδοι της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκαν οι κατασκηνωτικές περίοδοι της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης

Μέσα στο περιβόλι του Αγίου Νεκταρίου, στο ευλογημένο και αγιοβάδιστο νησί της Αιγίνης, με τις πατρικές ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ ολοκληρώθηκαν και οι τέσσερις Κατασκηνωτικές Περίοδοι της Κατασκήνωσης «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως.

  • Του Πανοσ. Αρχιμανδρίτου Νεκταρίου Δαρδανού – Πρωτοσυγκέλλου – Υπευθύνου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως

Παραπάνω από πεντακόσιοι (500) νέοι και νέες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την ομορφιά της χριστιανικής ζωής, να κοινωνικοποιηθούν και να διαμορφώσουν ώριμη και καλλιεργημένη προσωπικότητα, με αρετές, αρχές και αξίες.

Η φετινή Κατασκήνωση συνδέθηκε με το πολύ επίκαιρο πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος και του οικολογικού ζητήματος. Μέσα από τα αγιογραφικά αναγνώσματα οι κατασκηνωτές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με κείμενα που αναφέρονται στη δημιουργία του κόσμου, να συλλογιστούν τις ομορφιές της φύσης και να κατανοήσουν την άπειρη αγάπη του Θεού που δημιούργησε τον κόσμο «καλώς λίαν».

«Πάντα εν σοφία εποίησας» (Ψαλμ. 103, 24) και «εργάζεσθαι και φυλάττειν» (Γεν. 2,15) ήταν τα φετινά πνευματικά συνθήματα, με στόχο οι κατασκηνωτές να εννοήσουν την αποστολή του Χριστιανού να διαχειρίζεται ορθά το περιβάλλον και να σέβεται αυτό.

Το έργο της προετοιμασίας και λειτουργίας της Κατασκήνωσης είναι πολύπτυχο και μεγάλο, ανάλογες λοιπόν είναι και οι ευχαριστίες προς όλους όσοι βοήθησαν και συνετέλεσαν στην επιτυχή περάτωσή του.

Βαθυσεβάστως και πρωτίστως στην κεφαλή της τοπικής Εκκλησίας στον Επίσκοπο και Μητροπολίτη κ. Εφραίμ για την ανύστακτη μέριμνα και την πατρική ευλογία Του.
Στην καθηγουμένη της Ι. Μ. Αγίας Τριάδας – Αγίου Νεκταρίου Τιμοθέη μοναχή για την πολυειδή στήριξη της Κατασκήνωσης.

Ακολούθως ευχαριστίες οφείλονται στους αρχηγούς: Πανοσ. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη, Γεωργία Σαχτούρη και Μαρία Γιαννούλη καθώς και στα εκλεκτά στελέχη και ομαδάρχες οι οποίοι αφιέρωσαν χρόνο και όρεξη για να σταθούν δίπλα στα παιδιά.

Θερμότατες ευχαριστίες και στον Αιδεσ. Πρωτ. π. Νεκτάριο Κουκούλη και στο επιτελείο του για τη θυσιαστική διακονία στα μαγειρεία της κατασκήνωσης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων