09/11/2023 09/11/2023 Με λαμπρότητα τελέστηκε την Πέμπτη 9η Νοεμβρίου 2023, στον παμμεγέθη Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου. Συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Έγρας του Πατριαρχείου Σερβίας κ. Νεκτάριος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας,...
09 Νοεμβρίου, 2023 - 14:56
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2023 - 14:13

Πολυαρχιερατική Θεία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατική Θεία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης

Με λαμπρότητα τελέστηκε την Πέμπτη 9η Νοεμβρίου 2023, στον παμμεγέθη Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Έγρας του Πατριαρχείου Σερβίας κ. Νεκτάριος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο οποίος ευχαρίστησε με θερμά λόγια τους Αγίους Αρχιερείς την Υφυπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, τους Ιερείς, την Αγία Καθηγουμένη μ. Τιμοθέη, την χορωδία , τις αρχές, τα Σχολεία κλπ.

Μετά την πανηγυρική Δοξολογία σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή η οποία διέλθε από τον λιμένα της Νήσου και κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Πλήθη πιστών και ιδιαίτερα από την Ρουμανία προσήλθαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου για να τιμήσουν τον Μέγα και Οικουμενικό Άγιο Νεκτάριο τον θαυματουργόν.

 

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων