10/11/2022 10/11/2022 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα παμμεγέθη Ιερό Ναό της Αίγινας. Το απόγευμα της Τρίτης 8 Νοεμβρίου 2022, παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου. Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νέας Κρήνης και...
10 Νοεμβρίου, 2022 - 8:03
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2022 - 3:36

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για την εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για την εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα παμμεγέθη Ιερό Ναό της Αίγινας.

Το απόγευμα της Τρίτης 8 Νοεμβρίου 2022, παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου.

Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων και ο επιχώριος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ προσφώνησε και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους Αρχιερείς, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

Έψαλλε η χορωδία των Μαϊστόρων της ψαλτικής τέχνης υπό την χοραρχία του Κοσμήτορος της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη.

Στις 10:00 μ.μ. ακολούθησε η τέλεση της Ιεράς Αγρυπνίας.

Το πρωί της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2022, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, ο οποίος κήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο Λόγο.

Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και ο ο επιχώριος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Μετά την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Δοξολογία κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, τους Ιερείς, όλους τους πολιτικούς, τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδο, τους Βουλευτές, τον Δήμαρχο Αιγίνης, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλες τις αρχές της Νήσου, σχολεία κλπ.

Επίσης ευχαρίστησε την Καθηγουμένη μοναχή Τιμοθέη και την χορωδία υπό την διεύθυνση του Καθηγητή Μουσικολογίας και Κοσμήτορος του Ε.Κ.Π.Α κ. Αχιλλέως Χαλδαιάκη και τους Ραδιοφωνικούς σταθμούς της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Νήσου η μεγαλειώδης λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και της Τιμίας Κάρας του Αγίου με την παρουσία πλήθους πιστών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΘΡΟ, ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων