28/02/2023 28/02/2023 Με κατάνυξη τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής 26η Φεβρουαρίου 2023, ο Πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ύδρας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, με την συμμετοχή όλων των Πατέρων της Νήσου. Ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε πνευματικές σκέψεις με αφορμή την έναρξη της Αγίας Τεσσαρακοστής η οποία είναι όπως...
28 Φεβρουαρίου, 2023 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2023 - 16:19

Πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ύδρας

Διαδώστε:
Πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ύδρας

Με κατάνυξη τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής 26η Φεβρουαρίου 2023, ο Πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ύδρας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, με την συμμετοχή όλων των Πατέρων της Νήσου.

Ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε πνευματικές σκέψεις με αφορμή την έναρξη της Αγίας Τεσσαρακοστής η οποία είναι όπως τόνισε ένα δώρο του Θεού σε εμάς.
Σχολίασε το καθαρίσωμεν εαυτούς από παντός μολυσμού σαρκός και πνεύματος και τόνισε ότι η Σαρακοστή είναι μια ωραία ευκαιρία να στρέψουμε το νου μας στον εαυτό μας και να καλλιεργήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο με άσκηση και την κάθαρση των παθών Σαρακοστή σημαίνει κατέληξε” διαλέγω τον Χριστό για να τον αγαπήσω”.
Τέλος αναφέρθηκε στον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη που εορτάζει την 27η Φεβρουαρίου και διάβασε μερικές από τις διδαχές του.
Πρότεινε δε την ανάγνωση του βιβλίου” Έλα Φώς”.
Ακολούθησε ο ασπασμός της συγνώμης και η διανομή ως” ευλογία ” από τον Σεβασμιώτατο εικόνας του οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.
Πλήθος πιστών προσήλθε στην πρώτη αυτή λατρευτική ευκαιρία της Αγίας Τεσσαρακοστής και άπαντες έδωσαν και έλαβαν την θεραπευτική συγνώμη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων