31/07/2023 31/07/2023 Στην Συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού που παραχωρήθηκε ευγενώς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης  κ. Εφραίμ, στον Δήμο Ύδρας, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά χθες Κυριακή 30 Ιουλιου 2023, το ιστορικό ντοκιμαντέρ: “Αεροπλάνα στην Ύδρα της Κατοχής”. Τον Σεβασμιώτατο εκπροσώπησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει μεταξύ...
31 Ιουλίου, 2023 - 15:56
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2023 - 15:20

Προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ για τα «Αεροπλάνα στην Ύδρα της Κατοχής»

Διαδώστε:
Προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ για τα «Αεροπλάνα στην Ύδρα της Κατοχής»

Στην Συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού που παραχωρήθηκε ευγενώς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης  κ. Εφραίμ, στον Δήμο Ύδρας, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά χθες Κυριακή 30 Ιουλιου 2023, το ιστορικό ντοκιμαντέρ: “Αεροπλάνα στην Ύδρα της Κατοχής”.

Τον Σεβασμιώτατο εκπροσώπησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός.
Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνεντεύξεις αυτοπτών μαρτύρων αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Δέκα χρόνια πριν, το 2013, μια ομάδα σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων με επικεφαλής τον τότε καθηγητή τους και σημερινό δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη έφτασε στην Ύδρα όπου με τη συνεργασία Υδραίων φοιτητών και πολιτών διεξήγαγε έρευνα για τον εντοπισμό συντριμμιών αεροσκαφών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Τέσσερα αεροσκάφη της Γερμανικής και της Βρετανικής αεροπορίας συνετρίβησαν ή πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση στο νησί και την ευρύτερη περιοχή του.

Δέκα χρόνια μετά, το υλικό που συγκεντρώθηκε αξιοποιήθηκε από το Κινηματογραφικό Αρχείο του Πολεμικού Μουσείου και τον Δήμο Ύδρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων