30/07/2020 30/07/2020 Τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας επισκέφθηκε πριν από λίγο ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάιατ. Ο Αμερικανός Πρέσβης ξεναγήθηκε στον Ιερό Ναό και στο Εκκλησιαστικό Μουσείο “Άγιος Μακάριος ο Νοταράς” από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Αρχιμ. Νεκτάριο Δαρδανό. Ο Πρωτοσύγκελλος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας κ....
30 Ιουλίου, 2020 - 17:44
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2020 - 17:51

Στη Μητρόπολη Ύδρας ο Αμερικανός Πρέσβης

Διαδώστε:
Στη Μητρόπολη Ύδρας ο Αμερικανός Πρέσβης

Τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας επισκέφθηκε πριν από λίγο ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάιατ.

Ο Αμερικανός Πρέσβης ξεναγήθηκε στον Ιερό Ναό και στο Εκκλησιαστικό Μουσείο “Άγιος Μακάριος ο Νοταράς” από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Αρχιμ. Νεκτάριο Δαρδανό. Ο Πρωτοσύγκελλος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας κ. Εφραίμ και καλωσόρισε τον Πρέσβη στο ιστορικό νησί της Παναγίας της Φανερωμένης, του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου και του Αρχιναυάρχου Ανδρέου Μιαούλη.

Στην συνέχεια ο πρέσβης των Η.Π.Α ανηφόρησε προς τον Ιστορικό Ιερό Ενοριακό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου, όπου τον υπεδέχθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ύδρας και προϊστάμενος του ως άνω Ναού Πανοσ. Αρχιμ. π. Θεόδωρος Θεοδοσίου. Στους αυλείους χώρους του Ναού βρίσκεται (μεταξύ των μνημάτων των μελών των οικογενειών Κουντουριώτη και Σαχτούρη) ο τάφος του Αμερικανού φιλέλληνα Ουίλλιαμ Ουάσιγκτον, προσωπικού φίλου της οικογένειας Λαζάρου και Σταμάτας Κουντουριώτη. Τέλος, ο εξοχώτατος κ. Πρέσβης συνέχισε το πρόγραμμά του εν Ύδρα μετά της συνοδείας αυτού.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, o Αμερικανός πρέσβης δημοσίευσε φωτογραφία από την επίσκεψη στον τάφο του ανιψιού του Τζορτζ Ουάσιγκτον:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων