28/01/2024 29/01/2024 Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, ημέρα που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Εφραίμ του Σύρου, άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Το απόγευμα του Σαββάτου 27ης Ιανουαρίου 2024, παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Μέγας Τρισαρχιερατικός Εσπερινός των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Εφραίμ στο Καθολικό της...
28 Ιανουαρίου, 2024 - 17:58
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2024 - 0:28

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ύδρας Εφραίμ

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ύδρας Εφραίμ

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, ημέρα που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Εφραίμ του Σύρου, άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Το απόγευμα του Σαββάτου 27ης Ιανουαρίου 2024, παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Μέγας Τρισαρχιερατικός Εσπερινός των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Εφραίμ στο Καθολικό της Ιεράς Μονής των Αγίων Πάντων Σπετσών.

Χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ενώ συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο οποίος με συγκίνηση ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς που προσήλθαν για να τιμήσουν την εορτή των ονομαστηρίων επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Εφραίμ του Σύρου.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Καθηγουμένη και όλη την Αδελφότητα για την Αβραμιαία φιλοξενία.

Με συγκίνηση αναφέρθηκε και στον μακαριστό Γέροντα Μητροπολίτη πρώην Ύδρας κυρό Ιερόθεο ο οποίος τον έκειρε μοναχό και του έδωσε το όνομα Εφραίμ.

Ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι όπου ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές όλων των παρισταμένων.

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων Νικολάου, Σταματίου και Ιωάννου προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών, και Αιγίνης κ. Εφραίμ και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ.

Προ της απολύσεως εψάλη Αρχιερατικό Τρισάγιο για την επέτειο της εν Κυρίω κοιμήσεως του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ εκ μέρους του Ιερού Κλήρου προσφώνησε ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δαρδανός.

Ακολούθησε προσφώνηση της νέας Δημάρχου Σπετσών κ. Ευγενίας Φραγγιά και απονομή δώρου στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε με συγκίνηση όλους τους Αρχιερείς, Ιερείς, Αρχές και το ευσεβές ποίμνιο.

Ακολούθησε κέρασμα στην επίσημη αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου, όπου και ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές όλων.

Υπεύθυνος για την οργάνωση των ονομαστηρίων και την εκκλησιαστική τάξη ήταν ο αεικίνητος Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Νανακούδης, Ιεροκήρυξ.

Φωτογραφίες από τον Μέγα Τρισαρχιερατικό Εσπερινό:

Φωτογραφίες από την Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων