25/12/2023 25/12/2023 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και κατάνυξη τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, λοιπές πολιτικές, λιμενικές και στρατιωτικές αρχές και πλήθος κόσμου. Ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Δαρδανός ανέγνωσε...
25 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:23
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2023 - 17:50

Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στην Ύδρα

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στην Ύδρα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και κατάνυξη τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, λοιπές πολιτικές, λιμενικές και στρατιωτικές αρχές και πλήθος κόσμου. Ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Δαρδανός ανέγνωσε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο των Χριστουγέννων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά: «Ζώντας σε μια εποχή συγχύσεως, σε μια εποχή ποικίλων ειδώλων, σε μια εποχή που αλλοιούται ο αξιακός χριστιανικός ορθόδοξος κώδικας, σε μια εποχή που ο μεταχριστιανικός κόσμος ξεκίνησε με την επίκληση της τεχνιτής νοημοσύνης και του τεχνανθρώπου, της επικρατήσεως αυξανομένων διαιρέσεων, της κατάρευσης του θεσμού της οικογένειας και επικρατήσεως του νεοπαγανισμού, πρέπει να ορθοτομούμε την αλήθεια και να ομολογούμε την πίστη μας. Ένας “Χριστός” που καλλιεργεί απλώς το συναίσθημα και ενισχύει την κοσμική εξουσία είναι άγνωστος για την ορθόδοξη Εκκλησία και έτσι ανώφελος για την κοινωνία. Η ορθή πίστη και η ομολογία Χριστού υμνεί και δοξάζει τον ζώντα Θεόν».

Τέλος παρετέθη εόρτιον πρωινόν στην Τραπεζαρία του Ιερού Καθεδρικού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων