03/02/2022 03/02/2022 Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου τελέστηκε σήμερα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων (Ιωάννου, Νικολάου και Σταματίου). Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος και Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Προ της...
03 Φεβρουαρίου, 2022 - 13:04
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2022 - 16:19

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στις Σπέτσες

Διαδώστε:
Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στις Σπέτσες

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου τελέστηκε σήμερα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων (Ιωάννου, Νικολάου και Σταματίου).

Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος και Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Προ της απολύσεως ο οικείος Ποιμενάρχης κ Εφραίμ αφού ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους, τον Ιεροκήρυκα π. Γρηγόριο, τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο, τον Βουλευτή κ. Νικόλαο Μανωλάκο, τον Διευθυντή της χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας, πρωτ. π. Σωτήριο Τσούγκα, τις Αρχές και τους χορηγούς το ζεύγος Καλιαρέκου, τους επέδωσε το συλλεκτικό Μετάλλιο του Ιερού Ναού των Νεομαρτύρων για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο των τριών Αγίων και τα 200 χρόνια από την Αρμάτα.

Ωσαύτως προσέφερε και το συλλεκτικό Δίπτυχο με ξυλογραφίες του Φώτη Βάρθη με θέμα τους Νεομαρτύρες και την Αρμάτα.

Ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων