17/11/2023 17/11/2023 Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας μετά την γνωστοποίηση της αγιοκατάταξης του Οσίου π. Γερβασίου Παρασκευόπουλου από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, ο Όσιος «υπήρξε μαθητής και πνευματικό παιδί...
17 Νοεμβρίου, 2023 - 17:09
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2023 - 16:49

Χαρμόσυνες καμπάνες στην Ύδρα για την αγιοκατάταξη του Οσίου π. Γερβασίου Παρασκευόπουλου

Διαδώστε:
Χαρμόσυνες καμπάνες στην Ύδρα για την αγιοκατάταξη του Οσίου π. Γερβασίου Παρασκευόπουλου

Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας μετά την γνωστοποίηση της αγιοκατάταξης του Οσίου π. Γερβασίου Παρασκευόπουλου από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, ο Όσιος «υπήρξε μαθητής και πνευματικό παιδί του Αγίου Νεκταρίου καθώς και Γέροντας του αοιδίμου Μητροπολίτου Ύδρας Κυρού ΙΕΡΟΘΕΟΥ», ενώ το 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης παρέστη στην ανακομιδή των Λειψάνων του στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Συχαινών Πατρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης:

«Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατέταξε την 16η Νοεμβρίου 2023 εις τας αγιολογικάς δέλτους τον Όσιο Πατέρα Γερβάσιον τον Παρασκευόπουλον(1878- 1964).
Υπήρξε μαθητής και πνευματικό παιδί του Αγίου Νεκταρίου καθώς και Γέροντας του αοιδίμου Μητροπολίτου Ύδρας Κυρού ΙΕΡΌΘΕΟΥ.
Η ανακομιδή των Λειψάνων του, έγινε το 2014 ( Συχαινά Πατρών Ι.Ν.Αγίας Παρασκευής, Κατασκηνώσεις), εις την οποία παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.ΕΦΡΑΙΜ.
Δια το κορυφαίο αυτό πνευματικό γεγονός της αγιοκατάξεως του Αρχιμ.π.Γερβασίου χαρμοσύνως ήχησαν την μεσημβρίαν της 16ης Νοεμβρίου οι κώδωνες του Ι.Καθεδρικού Ναού Ύδρας τη Σεπτή Εντολή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.
Δια τα του βίου του θα αναγνώσετε εις την σχετική εγκύκλιον της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών αλλά και εις πολλά βιβλία που έχουν γραφτεί για τον νέον Όσιο Γερβάσιον των εκ Πατρών, τον διδάσκαλον ,τον ελεήμονα τον ηγιασμένον.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας ο Γέροντας Γερβάσιος Παρασκευόπουλος – Η Πάτρα πανηγυρίζει για τον νέο Άγιο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων