21/03/2023 21/03/2023 Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερμιόνης χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό της Γ’ Κυριακής των Νηστειών, 19 Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Έψαλλε χορός ψαλτών Καθηγητών και μαθητών του Παραρτήματος στην Ερμιόνη, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την Διεύθυνση του Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Δημητρίου Καλομοίρη....
21 Μαρτίου, 2023 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2023 - 10:20

Χειροθεσία Αναγνώστη και τα πτυχία Βυζαντινής Μουσικής από τον Ύδρας Εφραίμ

Διαδώστε:
Χειροθεσία Αναγνώστη και τα πτυχία Βυζαντινής Μουσικής από τον Ύδρας Εφραίμ

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερμιόνης χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό της Γ’ Κυριακής των Νηστειών, 19 Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Έψαλλε χορός ψαλτών Καθηγητών και μαθητών του Παραρτήματος στην Ερμιόνη, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την Διεύθυνση του Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Δημητρίου Καλομοίρη.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε αναγνώστη τον Ιεροψάλτη κ. Νικόλαο Τσέλο και στη συνέχεια στο πνευματικό κέντρο της ενορίας επέδωσε το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής στον κ. Ιωάννη Νάκη και πτυχία στους μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, Κ. Βλαχόπουλο και Ι. Αμπελά.

 

Ο Σεβασμιώτατος αφού τους συνεχάρη, ευχήθηκε πατρικώς καλή διακονία στο Ιερό Αναλόγιο.

Εξήρε δε και το σπουδαίο έργο που επιτελεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής κ. Δημήτριος Καλομοίρης και ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ.π.Νεκτάριος Δαρδανός, ο οποίος μίλησε νωρίτερα στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό  Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως του Κρανιδίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων