16/07/2023 16/07/2023 Το 15ετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο του αοιδίμου Γέροντος Μητροπολίτου πρώην Ύδρας Κυρού ΙΕΡΟΘΕΟΥ. (+15.7.2008 ), τέλεσε σήμερα ο διάδοχός του και πνευματικό του τέκνο, Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο οποίος ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ύδρας. Ο Σεβασμιώτατος προ της ενάρξεως του μνημοσύνου μίλησε βαθύτατα συγκινημένος για την προσωπικότητα του Μεγάλου Ιεράρχη των...
16 Ιουλίου, 2023 - 11:55
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2023 - 12:04

Ύδρα: 15ετές μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Ιεροθέου

Διαδώστε:
Ύδρα: 15ετές μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Ιεροθέου

Το 15ετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο του αοιδίμου Γέροντος Μητροπολίτου πρώην Ύδρας Κυρού ΙΕΡΟΘΕΟΥ. (+15.7.2008 ), τέλεσε σήμερα ο διάδοχός του και πνευματικό του τέκνο, Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο οποίος ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ύδρας.

Ο Σεβασμιώτατος προ της ενάρξεως του μνημοσύνου μίλησε βαθύτατα συγκινημένος για την προσωπικότητα του Μεγάλου Ιεράρχη των έργων και της αγιότητος του βίου. Είπε χαρακτηριστικά πως “ο μακαριστός Μητροπολίτης ΙΕΡΟΘΕΟΣ είναι Φως για όλους μας. Φως που φωτίζει και καθοδηγεί. Η ζωή του ήταν ζωή Χριστού ,και οφείλουμε να ανάβουμε πάντοτε κερί στην μνήμη Του και να τον θυμόμαστε για να έχουμε την Αγία Ευχή Του!”

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία και πάλι να μιλήσει για τον κεκοιμημένο πάλαι ποτέ Ποιμενάρχη της τοπικής Εκκλησίας του Αργοσαρωνικού, κατά τη διάρκεια του καφέ που προσφέρθηκε στο Αρχονταρίκι του ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων