02/02/2022 02/02/2022 Στον πανηγυρίζοντα ενοριακό και ιστορικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής Κυρίου Ύδρας χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού χθες το απόγευμα ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ  και χειροθέτησε σε Πνευματικό τον εφημέριο του εν λόγω ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Ύδρας Αρχιμανδρίτη π. Θεόδωρο Θεοδοσίου. Ο Ποιμενάρχης μίλησε για το μυστήριο της Εξομολόγησης. Τόνισε πως...
02 Φεβρουαρίου, 2022 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2022 - 10:18

Ύδρας Εφραίμ: “Το μυστήριο της Εξομολόγησης έχει κακοποιηθεί”

Διαδώστε:
Ύδρας Εφραίμ: “Το μυστήριο της Εξομολόγησης έχει κακοποιηθεί”

Στον πανηγυρίζοντα ενοριακό και ιστορικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής Κυρίου Ύδρας χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού χθες το απόγευμα ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ  και χειροθέτησε σε Πνευματικό τον εφημέριο του εν λόγω ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Ύδρας Αρχιμανδρίτη π. Θεόδωρο Θεοδοσίου.

Ο Ποιμενάρχης μίλησε για το μυστήριο της Εξομολόγησης. Τόνισε πως ο πνευματικός πρέπει να δείχνει τον Χριστό, να μην έχει ομάδες και οπαδούς, να είναι καλός Ιατρός, ει δυνατόν Άγγελος δηλαδή καθαρός στην ζωή του και πρώτος να εφαρμόζει αυτά που διδάσκει.

“Το μυστήριο αυτό”, σημείωσε, “έχει κακοποιηθεί και έχει παρεξηγηθεί. Χρειάζεται πολύ προσοχή από την πλευρά του πνευματικού. Ο πνευματικός εάν δεν δώσει σωστές κατευθύνσεις μπορεί να χαθεί μια ψυχή”.

Ευχήθηκε στον π. Θεόδωρο να γίνει ένας καλός και στοργικός πνευματικός πατέρας.

Εν συνεχεία τον κήρυξε ο Πρωτοσυγκέλλος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δαρδανός.

Προ της απολύσεως ο νέος πνευματικός αντιφώνησε ευχαριστιακά. Πρώτα τον Ευεργέτη του όπως τον χαρακτήρισε τον Σεβασμιώτατο που τυγχάνει και πνευματικός του πατέρας. Κατόπιν τον Πρωτοσυγκέλλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, τους ιερείς, τις αρχές και τους στενούς συνεργάτες της ενορίας του.

Ακολούθησε κέρασμα στην αυλή και στο Αρχονταρίκι.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων