24/09/2018 24/09/2018 Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Υψηλάντη εορτάσθηκε η επέτειος της Μάχης της Πέτρας, κατά την οποία οι Έλληνες το 1829 υπό την ηγεσία του Δημητρίου Υψηλάντη νίκησαν τον τουρκικό στρατό αναγκάζοντάς τον να συνθηκολογήσει και έληξε έτσι ο εννεαετής αγώνας εναντίον των Τούρκων κατακτητών. Στο Καθολικό της Μονής τελέσθηκε Θεία...
24 Σεπτεμβρίου, 2018 - 13:17

Θεία λειτουργία για την επέτειο της Μάχης της Πέτρας

Διαδώστε:
Θεία λειτουργία για την επέτειο της Μάχης της Πέτρας

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Υψηλάντη εορτάσθηκε η επέτειος της Μάχης της Πέτρας, κατά την οποία οι Έλληνες το 1829 υπό την ηγεσία του Δημητρίου Υψηλάντη νίκησαν τον τουρκικό στρατό αναγκάζοντάς τον να συνθηκολογήσει και έληξε έτσι ο εννεαετής αγώνας εναντίον των Τούρκων κατακτητών.

Στο Καθολικό της Μονής τελέσθηκε Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο καθώς και Δοξολογία.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στο ευαγγέλιο της ημέρας καθώς και στη νικηφόρα Μάχη της Πέτρας. Μετά την απόλυση στο προαύλιο της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση ενώ στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Δημητρίου Υψηλάντη, παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους κόσμου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων