20/09/2022 20/09/2022 Η Ιερά Μνήμη της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Αμφιλοχίου του Νέου, εορτάσθηκε με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε ιεροπρέπεια στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Πάτμου. Το απόγευμα της 18ης Σεπτεμβρίου εψάλη η Ιερά Αγρυπνία χοροστατούντος του Καθηγούμενου και Πατριαρχικού Έξαρχου Πάτμου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Κυρίλλου, στην οποία...
20 Σεπτεμβρίου, 2022 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2022 - 17:58

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά στην εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Αμφιλοχίου του Νέου στην Πάτμο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά στην εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Αμφιλοχίου του Νέου στην Πάτμο

Η Ιερά Μνήμη της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Αμφιλοχίου του Νέου, εορτάσθηκε με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε ιεροπρέπεια στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Πάτμου.

Το απόγευμα της 18ης Σεπτεμβρίου εψάλη η Ιερά Αγρυπνία χοροστατούντος του Καθηγούμενου και Πατριαρχικού Έξαρχου Πάτμου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Κυρίλλου, στην οποία συμμετείχαν πολλοί Ιερείς ενώ παρέστησαν πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, τον οποίο και πλαισίωναν Κληρικοί διαφόρων Ιερών Μητροπόλεων.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ο σεβασμιώτατος επεσήμανε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της βιοτής και της μοναχικής πολιτείας του Γέροντος Αμφιλοχίου, υπογραμμίζοντας τις πλείστες αρετές του και τα χαρίσματα του για την Ιεραποστολική του δράση, επισημαίνοντας παράλληλα, τον ένθεο ζήλο, το ευπροσήγορο και μειλίχειον του χαρακτήρος του, αλλά και την μεγάλη προσφορά προς τον μοναχισμό, ιδρύοντας μοναχικά κοινόβια και εγκαθιστώντας αφοσιωμένες ψυχές.

Προ της απολύσεως ο Πνευματικός και Γέροντας της Ιεράς Γυναικείας Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ηλίας, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τον σεβασμιώτατο, του ευχήθηκε αναλόγως και μετέφερε τις εόρτιες ευχές της αδελφότητος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων