23/05/2022 23/05/2022 Εκδήλωση με θέμα «Η δύναμη των Μουσείων» διοργάνωσε, στα πλαίσια της «Διεθνούς ημέρας των Μουσείων», ο Μορφωτικός Σύλλογος του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ορεστιάδος και περιφερείας, στον προαύλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος, το απόγευμα της Κυριακής, 22 Μαΐου. Κύρια ομιλήτρια ήταν η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ριζίων Ρούλα Λεύκελη, ενώ προηγήθηκε προσφώνηση...
23 Μαΐου, 2022 - 12:54

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: “Το Μουσείο είναι σχολείο”

Διαδώστε:
Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: “Το Μουσείο είναι σχολείο”

Εκδήλωση με θέμα «Η δύναμη των Μουσείων» διοργάνωσε, στα πλαίσια της «Διεθνούς ημέρας των Μουσείων», ο Μορφωτικός Σύλλογος του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ορεστιάδος και περιφερείας, στον προαύλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος, το απόγευμα της Κυριακής, 22 Μαΐου.

Κύρια ομιλήτρια ήταν η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ριζίων Ρούλα Λεύκελη, ενώ προηγήθηκε προσφώνηση του Προέδρου Πασχάλη Μαυρίδη και χαιρετισμοί του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, του Δημάρχου Ορεστιάδος Βασιλείου Μαυρίδη και της Βουλευτού Έβρου Αναστασίας Γκάρα.

Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τον εμπνευστή και δημιουργό του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ορεστιάδος, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, Πασχάλη Μαυρίδη, τόνισε ότι κάθε Μουσείο είναι ένα ανοιχτό σχολείο, όπου η εμπειρία του παρελθόντος έρχεται να φωτίσει το παρόν και το μέλλον.

Ακολούθησε η παρουσίαση της ενόργανης Θρακικής Χορωδίας του Μουσείου με παραδοσιακά τραγούδια, υπό την διεύθυνση του χοράρχου Βασιλείου Παπαμιχαήλ, και η εμφάνιση του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Σαγήνης με παραδοσιακές Θρακιώτικες στολές.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων