04/11/2021 04/11/2021 Με αφορμή την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου την 3η Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Μάνη Διδυμοτείχου, όπου φυλάσσεται απότμημα των ιερών λειψάνων του αγίου. Ο Ιερός αυτός Ναός ανεγέρθηκε επί προγενεστέρου ναού  και εγκαινιάσθηκε, σύμφωνα με...
04 Νοεμβρίου, 2021 - 21:47
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2021 - 21:46

Διδυμοτείχου: “Να εναποθέσουμε σε Εκείνον την αγωνία μας για το μέλλον”

Διαδώστε:
Διδυμοτείχου: “Να εναποθέσουμε σε Εκείνον την αγωνία μας για το μέλλον”

Με αφορμή την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου την 3η Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Μάνη Διδυμοτείχου, όπου φυλάσσεται απότμημα των ιερών λειψάνων του αγίου.

Ο Ιερός αυτός Ναός ανεγέρθηκε επί προγενεστέρου ναού  και εγκαινιάσθηκε, σύμφωνα με την επιγραφή που είναι τοποθετημένη έμπροσθεν του ναού, υπό του Μητροπολίτου Λιτίτσης Νικηφόρου (1897-1907), με άδεια του τότε Μητροπολίτου Διδυμοτείχου Φιλαρέτου (1899-1928).

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους πιστούς μίλησε για τον τιμώμενο Άγιο Γεώργιο, εκ του υμνολογικού χωρίου, «τόν νοερόν ἀδάμαντα τῆς καρτερίας» και έκλεισε με τα εξής:

«Επισκέπτομαι την ενορία σας για να σας συναντήσω και όλοι μαζί να συναντήσουμε τον Χριστό, να προσφέρουμε σε Αυτόν την αναίμακτο λατρεία μας, την ευχαριστία μας αλλά και να εναποθέσουμε σ’ Εκείνον την προσευχή μας και την αγωνία μας για το μέλλον. Να μιλήσουν τα μάτια μας και να επικοινωνήσουν οι καρδιές μας. Να γίνουμε ένα με τον Χριστό όπως ο άγιός μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων