02/06/2023 02/06/2023 Στη μνήμη του Αγίου Νικηφόρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, του Ομολογητού, στο όνομα του οποίου τιμάται το βόρειο κλίτος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, το απόγευμα της Πέμπτης 1 Ιουνίου, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός. Σήμερα το πρωί ανήμερα της  κυριωνύμου ημέρας, ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, υπό του άγοντος τα ονομαστήριά του Αρχιμ....
02 Ιουνίου, 2023 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2023 - 14:39

Εις μνήμην Νικηφόρου Αρχιερέως (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Εις μνήμην Νικηφόρου Αρχιερέως (ΦΩΤΟ)

Στη μνήμη του Αγίου Νικηφόρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, του Ομολογητού, στο όνομα του οποίου τιμάται το βόρειο κλίτος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, το απόγευμα της Πέμπτης 1 Ιουνίου, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός.

Σήμερα το πρωί ανήμερα της  κυριωνύμου ημέρας, ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, υπό του άγοντος τα ονομαστήριά του Αρχιμ. Νικηφόρου Ζαμπουνίδη, κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου.

Από του ιερού Βήματος εκκλησιάσθη ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος στη συνέχεια προέστη της επιμνημοσύνου δεήσεως υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού προκατόχου του Μητροπολίτου κυρού Νικηφόρου (Αρχαγγελίδη), ο οποίος, ως κτίτωρ του  Καθεδρικού Ναού, αναπαύεται η στον αύλειο χώρο του.

Κατά την επιμνημόσυνη δέηση ο Σεβασμιώτατος εξήρε το εκκλησιαστικό ήθος και την ευεργετική προσφορά του μακαριστού Ιεράρχου, ο οποίος με πολλούς κόπους και μόχθους και περισσή φροντίδα ανήγειρε τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας στο Διδυμότειχο, ο οποίος δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα μαρτυρεί διαχρονικά στους εγγύς και τους μακράν ότι «εδώ υπάρχει Χριστός και Ελλάδα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων