24/10/2021 24/10/2021 Με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος και στη συνέχεια πρόεστη του Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων κυρού Ιακώβου Σωφρονιάδου (1947-2018), το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021.   Μετά το πέρας του Μνημοσύνου, στην αίθουσα...
24 Οκτωβρίου, 2021 - 18:28
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2021 - 18:00

Εκδήλωση για τον Μακαριστό Πριγκηποννήσων Ιάκωβο στην Ορεστιάδα

Διαδώστε:
Εκδήλωση για τον Μακαριστό Πριγκηποννήσων Ιάκωβο στην Ορεστιάδα

Με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος και στη συνέχεια πρόεστη του Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων κυρού Ιακώβου Σωφρονιάδου (1947-2018), το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021.

 

Μετά το πέρας του Μνημοσύνου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επισκοπείου Ορεστιάδος, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Τιμητικού Τόμου “ΙΑΚΩΒΟΥ ΜΝΗΜΗ” -Τόμου στη μνήμη του Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων Ιακώβου Σωφρονιάδου- που εκδόθηκε πρόσφατα από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου. Την επιμέλεια του συγκεκριμένου τόμου ανέλαβε ο κ. Εμμανουήλ Βαρβούνς, Κοσμήτορα της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ., και ο κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, δημοσιογράφος, για τη συμπλήρωση τριών ετών από της προς Κύριον εκδημίας του μακαριστού Ιεράρχου (2018-2021).

Μετά τον σύντομο χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου, για την προσωπικότητα και το πολυσχιδές έργο του μακαριστού Ιεράρχου μίλησε ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης και ο κ. Αθανάσιος Κούγκουλος, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ., που παρουσίασε τα περιεχόμενα του Τιμητικού Τόμου. Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος κα Βέρα Μαυρίδου.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός απένειμε στον Κοσμήτορα της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ. κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, το αργυρούν παράσημο του Αγίου Ιωάννου του Βατάτζη, σε αναγνώριση της προσφοράς του στην Επιστήμη και στην παράδοση της Θράκης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων