02/10/2023 02/10/2023 Η Θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης συγκέντρωσε και φέτος τους πιστούς της ευρύτερης περιοχής της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης-Αγίας Παρασκευής στη Νέα Βύσσα. Σημειωτέον ότι η Ιερά Μονή λειτουργεί ως ανδρώα από του έτους 2011, με εκλελεγμένο από την αδελφότητα της Μονής Ηγούμενο, τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού...
02 Οκτωβρίου, 2023 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 18:09

Η εορτή της Αγίας Σκέπης στη Νέα Βύσσα Έβρου

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Σκέπης στη Νέα Βύσσα Έβρου

Η Θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης συγκέντρωσε και φέτος τους πιστούς της ευρύτερης περιοχής της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης-Αγίας Παρασκευής στη Νέα Βύσσα.

Σημειωτέον ότι η Ιερά Μονή λειτουργεί ως ανδρώα από του έτους 2011, με εκλελεγμένο από την αδελφότητα της Μονής Ηγούμενο, τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Βαρθολομαίο Αστεριάδη, και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα χερσαία σύνορα της ελληνοτουρκικής μεθορίου, απέναντι από την Αδριανούπολη. Είναι ένα προκεχωρημένο φυλάκιο της Εκκλησίας, που υπηρετεί όχι μόνο εκκλησιαστικούς αλλά και εθνικούς σκοπούς.

Των ιερών ακολουθιών της πανηγύρεως, το εσπέρας της 30ης Σεπτεμβρίου και το πρωΐ της 1ης Οκτωβρίου 2023, στον Μέγα Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία αντίστοιχα, προέστη ο επιχώριος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος στην επίκαιρη ομιλία του τόνισε ότι η εορτή της Αγίας Σκέπης ανακαλεί στη μνήμη μας την πορεία της εξόδου του εβραϊκού λαού από την Αίγυπτο προς την Γη της Επαγγελίας, όταν νεφέλη επεσκίαζε τον λαό του Θεού προστατεύοντάς τον από τις καυτερές ακτίνες του ηλίου και ως φωτεινή στήλη τους οδηγούσε μέσα στο σκοτάδι, και ευχήθηκε η Παναγία μας, που διαχρονικά σκέπει το Ελληνικό Γένος και το φιλόχριστο Στρατό μας, Αυτή να προστατεύει διηνεκώς τον λαό και τους στρατευμένους μας από τους ποικίλους πειρασμούς, που κατά καιρούς αντιμετωπίζουν, και να τους οδηγεί στο δρόμο του Χριστού, στον δρόμο της προόδου και της ευημερίας.

Προ της ακολουθίας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος, πλαισιούμενος από τον Διοικητή της XVI Μεραρχίας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Καραμανίδη, τον Διοικητή της 3ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχο Θωμά Γερασίμου και τον Αντιδήμαρχο Νέας Βύσσης κ. Χρήστο Ορμανλίδη, υπεδέχθη εκ της κωμοπόλεως των Καστανεών αντίγραφο της εν Αγίω Όρει ιεράς εικόνος της Παναγίας της επικαλουμένης ʺΦοβεράς Προστασίαςʺ .

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων