30/04/2022 30/04/2022 Το ιερό πρόσωπο της Θεοτόκου τίμησε ως Ζωοδόχο Πηγή την Παρασκευή της Διακαινησίμου Εβδομάδος η Αγία μας Εκκλησία και ο ευσεβής και φιλόχριστος λαός μας και τούτο διότι η Παναγιά φιλοξένησε στα σπλάχνα Της την Πηγή της Ζωής, τον Χριστό, τον Σωτήρα και Λυτρωτή μας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, το...
30 Απριλίου, 2022 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2022 - 9:02

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Διαδώστε:
Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Το ιερό πρόσωπο της Θεοτόκου τίμησε ως Ζωοδόχο Πηγή την Παρασκευή της Διακαινησίμου Εβδομάδος η Αγία μας Εκκλησία και ο ευσεβής και φιλόχριστος λαός μας και τούτο διότι η Παναγιά φιλοξένησε στα σπλάχνα Της την Πηγή της Ζωής, τον Χριστό, τον Σωτήρα και Λυτρωτή μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, το απόγευμα της παραμονής, Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, προέστη του Μεγάλου Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Μικράς Δοξιπάρας και το πρωί της κυριώνυμου ημέρας της εορτής ιερούργησε στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας Λιάπη, στο Νεοχώρι. Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους προσκυνητές και να τους επιδαψιλεύσει πασχαλινές ευχές και εόρτιες ευλογίες.

Στην ακριτική Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου υπάρχουν αρκετά αγιάσματα φερώνυμα της «Ζωοδόχου Πηγής», όπως στην Μονή Δαδιάς, στην Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης, στα Λάβαρα, στα Πετρωτά και στο αρχαίο μονύδριο της Ζωοδόχου Πηγής στο Διδυμότειχο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων