01/06/2023 01/06/2023 Τους τελειόφοιτους σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.) δέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, τις απογευματινές ώρες της 31ης του μηνός Μαΐου ε.έ., στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποιούν κατ’ έτος στον Έβρο. Τους ευέλπιδες συνώδευαν ο Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων Στρατηγός Αναστάσιος...
01 Ιουνίου, 2023 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2023 - 9:36

Η Σχολή Ευελπίδων στο Διδυμότειχο

Διαδώστε:
Η Σχολή Ευελπίδων στο Διδυμότειχο

Τους τελειόφοιτους σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.) δέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, τις απογευματινές ώρες της 31ης του μηνός Μαΐου ε.έ., στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποιούν κατ’ έτος στον Έβρο.

Τους ευέλπιδες συνώδευαν ο Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων Στρατηγός Αναστάσιος Πολύχρονος και ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Κωνσταντίνος Καραμανίδης.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους σπουδαστές της Σχολής για την ιστορία της Μητροπόλεως και για την ποιμαντική διακονία της στην ευαίσθητη και ακριτική αυτή περιοχή και διερμηνεύοντας τα αισθήματα της τοπικής κοινωνίας τόνισε ότι όλοι είμεθα υπερήφανοι για τον Ελληνικό Στρατό που με γενναιότητα και ακμαίο φρόνημα υπηρετεί την Πατρίδα και τις αξίες της στις ανατολικές και βόρειες εσχατιές της.

Ο Σεβασμιώτατος σε ανάμνηση της επισκέψεως προσέφερε στο Διοικητή της Σχολής εικόνα του εκ Διδυμοτείχου καταγομένου Αγίου Ιωάννου Βατάτζη, του ελεήμονος βασιλέως, και ο Στρατηγός ανταποδίδοντας προσέφερε στον Σεβασμιώτατο το έμβλημα της Σχολής.

Ο ιεράρχης σε έναν έκαστο των σπουδαστών προσέφερε, ως ευλογία, την Καινή Διαθήκη σε νεοελληνική μετάφραση από τις εκδόσεις της Βιβλικής Εταιρείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων