02/11/2023 02/11/2023 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, με θέμα ʺΔιερευνώντας το πρόβλημα των ουσιοεξαρτήσεων και άλλων παραβατικών συμπεριφορώνʺ πραγματοποιήθηκε χθες στο Επισκοπείο Ορεστιάδος. Το σεμινάριο με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθήσαν 55 κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου. Το σεμινάριο έγινε σε συνεργασία του Δικτύου Υπηρεσιών πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ και του Πολυδύναμου Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ...
02 Νοεμβρίου, 2023 - 16:27
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2023 - 16:14

Κληρικοί της Μητρόπολης Διδυμοτείχου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό σεμινάριο για θέματα εξαρτήσεων

Διαδώστε:
Κληρικοί της Μητρόπολης Διδυμοτείχου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό σεμινάριο για θέματα εξαρτήσεων

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, με θέμα ʺΔιερευνώντας το πρόβλημα των ουσιοεξαρτήσεων και άλλων παραβατικών συμπεριφορώνʺ πραγματοποιήθηκε χθες στο Επισκοπείο Ορεστιάδος. Το σεμινάριο με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθήσαν 55 κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.

Το σεμινάριο έγινε σε συνεργασία του Δικτύου Υπηρεσιών πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ και του Πολυδύναμου Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ με την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.

Στόχος του σεμιναρίου είναι: α) την ενημέρωση σε θέματα τοξικοεξάρτησης, β) την κατάκτηση βασικού θεωρητικού υπόβαθρου του θέματος από τους κληρικούς, γ) την παροχή γνώσεων σχετικά με τις βασικές αρχές και τους τρόπους θετικής διαχείρισης του προβλήματος, δ) τον καθορισμό των ορίων του ρόλου τους στην καθημερινότητά τους σε σχέση με θέματα ουσιοεξαρτήσεων, ε) την προετοιμασία για συμμετοχή σε δράσεις για την προώθηση της πρόληψης και στ) την δικτύωση και την συνεργασία με σχετικές υπηρεσίες.

Μετά την προσφώνηση του Πανοσιολ. Αρχιμ. Κυρίλλου Κολτσίδη, εκπροσώπου του οικείου Μητροπολίτου κ Δαμασκηνού, την θεματολογία του Σεμιναρίου ανέπτυξαν οι· Αχιλλέας Ρούσος, υπεύθυνος δικτύου πρόληψης, Αντώνιος Ραπτόπουλος, υπεύθυνος θεραπευτικών προγραμμάτων Βορείου Ελλάδος και Ευρυπίδης Χαλκιάς, υπεύθυνος μονάδων Νομού Έβρου, και ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων