14/12/2023 14/12/2023 Μετά από ευδόκιμο δοκιμασία έξι και πλέον μηνών στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου, κατά την διάρκεια αγρυπνίας, στις 13 του  Δεκεμβρίου στο Καθολικό της Μονής, εκάρη μικρόσχημος μοναχός, κατά την εκκλησιαστική τάξη, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό ο εξ Αιγύπτου ορμώμενος Παΐσιος Σαλάμα, με την συγκατάθεση της Α.Θ. Μακαριότητος...
14 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:54
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2023 - 12:56

Κουρά Μοναχού στο Διδυμότειχο

Διαδώστε:
Κουρά Μοναχού στο Διδυμότειχο

Μετά από ευδόκιμο δοκιμασία έξι και πλέον μηνών στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου, κατά την διάρκεια αγρυπνίας, στις 13 του  Δεκεμβρίου στο Καθολικό της Μονής, εκάρη μικρόσχημος μοναχός, κατά την εκκλησιαστική τάξη, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό ο εξ Αιγύπτου ορμώμενος Παΐσιος Σαλάμα, με την συγκατάθεση της Α.Θ. Μακαριότητος του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ Θεοδώρου.

Τον νέο μοναχό, ο οποίος κατά την κουρά έλαβε το όνομα Βενέδικτος, προσήγαγον ο πνευματικός του πατέρας Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός, Ηγούμενος της εν Παλαιώ Καΐρω Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου, και ο Καθηγούμενος της Μονής Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου, Αρχιμανδρίτης Κύριλλος.

Ο Σεβασμιώτατος με πολλή συγκίνηση σχολιάζοντας το γεγονός σημείωσε ότι η κουρά του νεαρού γόνου της Νειλοχώρας της Αιγύπτου έρχεται για μία ακόμα φορά να επιβεβαιώσει τον σεβασμό και την αφοσίωση του Ποιμενάρχου μας στο πρόσωπο του Προκαθημένου του παλαιφάτου Δευτερόθρονου Πατριαρχείου αλλά και την ολόθυμη διάθεση στήριξης του ανα την Αφρική επιτελουμένου θαυμασίου ιεραποστολικού έργου του, ενίοτε κάτω από πολλές δυσκολίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων