21/09/2022 21/09/2022 Μνημόσυνο για όλους εκείνους που πολέμησαν και έπεσαν στο πεδίο της μάχης του Έβρου ή της Μαρίτσας ή του Ορμενίου, θα τελεστεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ορμένιο, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 19:00,...
21 Σεπτεμβρίου, 2022 - 15:02
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2022 - 15:07

Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Μνημόσυνο για τους ήρωες του Έβρου

Διαδώστε:
Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Μνημόσυνο για τους ήρωες του Έβρου

Μνημόσυνο για όλους εκείνους που πολέμησαν και έπεσαν στο πεδίο της μάχης του Έβρου ή της Μαρίτσας ή του Ορμενίου, θα τελεστεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ορμένιο, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 19:00, στην Μεγάλη Αίθουσα του Επισκοπείου Ορεστιάδος, θα πραγματοποιηθεί επίκαιρη διάλεξη από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους π. Κοσμά Σιμωνοπετρίτη, με θέμα: «Ιωάννης Ούγγλεσης· ο μάρτυρας του Ορμενίου». 

Κοντά στο Ορμένιο, στις όχθες του ποταμού Έβρου, το 1371 οι συνασπισμένες χριστιανικές δυνάμεις των Βαλκανίων προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποτρέψουν την προέλαση των Οθωμανών στα Βαλκάνια. Δυστυχώς από την έκβαση αυτής της μάχης κρίθηκε αργότερα η τύχη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και των Βαλκανίων.

Στη μάχη αυτή που είναι γνωστή ως η μάχη του Έβρου, ή του Ορμενίου (Τζερνομιάνο) ή της Μαρίτσας (βουλγαριστί ο ποταμός Έβρος) στις 26 Σεπτεμβρίου 1371, μεταξύ άλλων, έπεσε αγωνιζόμενος ο Σέρβος Βασιλεύς Ιωάννης Ούγγλεσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων