02/03/2022 02/03/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός σχολίασε την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας τον πόλεμο «αδελφοκτόνο» και «αδικαιολόγητο». Παράλληλα, δήλωσε συγκλονισμένος για το γεγονός της πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ δύο Ορθoδόξων λαών, «οι οποίοι βαπτίστηκαν στην ίδια κολυμπήθρα, στην κολυμπήθρα του Δνείπερου ποταμού από τον Άγιο Βλαδίμηρο και την Αγία Όλγα...
02 Μαρτίου, 2022 - 16:53
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2022 - 18:52

Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: «Αδελφοκτόνος» ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: «Αδελφοκτόνος» ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός σχολίασε την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας τον πόλεμο «αδελφοκτόνο» και «αδικαιολόγητο».

Παράλληλα, δήλωσε συγκλονισμένος για το γεγονός της πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ δύο Ορθoδόξων λαών, «οι οποίοι βαπτίστηκαν στην ίδια κολυμπήθρα, στην κολυμπήθρα του Δνείπερου ποταμού από τον Άγιο Βλαδίμηρο και την Αγία Όλγα – δύο λαούς, οι οποίοι πήραν την Ορθοδοξία από την Κωνσταντινούπολη, από την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία».

Ακούστε το σχετικό ηχητικό:

«Δεν είχαμε συνηθίσει εδώ στην Ευρώπη σε τέτοια θεάματα και σε τέτοιες επιχειρήσεις. Είναι κάτι το πρωτόγνωρο για την εποχή μας. Αυτό όμως το οποίο με συγκλονίζει εμένα είναι ότι έχουμε δύο λαούς, αδελφούς λαούς, οι οποίοι είναι Ορθόδοξοι και οι δύο λαοί, οι οποίοι βαπτίστηκαν στην ίδια κολυμπήθρα, στην κολυμπήθρα του Δνείπερου ποταμού από τον Άγιο Βλαδίμηρο και την Αγία Όλγα – δύο λαούς, οι οποίοι πήραν την Ορθοδοξία από την Κωνσταντινούπολη, από την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία και βλέπουμε ότι αυτός ο πόλεμος είναι αδελφοκτόνος», δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε εκπομπή της ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος έκανε μια σύντομη ιστορική αναφορά στην καταπίεση που έχει δεχτεί διαχρονικά ο Ουκρανικός λαός από την Ρωσία και στην χρησιμοποιήση της Εκκλησίας από τους πολιτικούς με σκοπό την προώθηση των σχεδίων τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων