15/08/2023 15/08/2023 Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου. Εκκλησιάσθηκαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καραμανίδης, η Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου Ευαγγελία Μίντηλη, ο πρώην Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης και πλήθος πιστών....
15 Αυγούστου, 2023 - 20:08
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2023 - 21:21

Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: Η Θεοτόκος παραμένει η έκφραση της απόλυτης στοργής και καλοσύνης

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: Η Θεοτόκος παραμένει η έκφραση της απόλυτης στοργής και καλοσύνης

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου.

Εκκλησιάσθηκαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καραμανίδης, η Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου Ευαγγελία Μίντηλη, ο πρώην Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης και πλήθος πιστών.

Την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος  χοροστάτησε, έψαλε τα εγκώμια ενώπιον του ιερού Επιταφίου της Θεοτόκου και ευλόγησε τους άρτους στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην συνοικία της Κλεισσούς στην Ορεστιάδα.

Παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλειος Δελησταμάτης, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Ταξιάρχης Θωμάς Γεράσιμος και πυκνό εκκλησίασμα.

Στην εγκύκλιό το για την εορτή, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Εάν ο Χριστός με την διδασκαλία Του μας κατευθύνει στον απολυτρωτικό στοχασμό, η Θεοτόκος, την Κοίμηση και την εις Ουρανούς Μετάσταση της Οποίας εορτάζουμε σήμερα, παραμένει η έκφραση της απόλυτης στοργής, της καλωσύνης, της πονεμένης Μάννας, της Μεσίτριας: “Και σε μεσίτριαν έχω προς τον φιλάνθρωπον Θεόν”.

Η Εικόνα της είναι το καταφύγιο της ανθρωπίνης ψυχής. Σαν πονεμένη Μάννα παραστέκει στον πόνο. Μεταβάλλει τον ιδρώτα της αγωνίας σε δροσιά. Συνοδεύει τους κουρασμένους ανθρώπους. Τους βοηθεί -μας βοηθεί- να βγούμε από τους ερημικούς και γεμάτους αγκάθια δρόμους. Ανακουφίζει τους ανθρώπους του μόχθου από τις πιεστικές μέριμνες της ζωής. Επισκέπτεται και δίδει παρηγοριά στους φυλακισμένους· την ελπίδα στους απελπισμένους· θάρρος στους απογοητευμένους· υπομονή στους πληγωμένους από συμφορές, από τα βέλη της περιφρόνησης και της κακίας. Ξενυχτά μαζί με την πονεμένη μάννα.

Η Παναγία είναι η καταφυγή μας, η ζωή μας, η παρηγοριά μας, η ανεξάντλητη πηγή από την οποία «ρέει μέλι και γάλα». Εκείνη είναι το πανηγύρι της ζωής μας. Είναι η δική μας Παναγία, η Υπέρμαχος Στρατηγός μας, γιατί είναι η Θεοτόκος. Θεόν έτεκε. Θεόν εσπαργάνωσε. Χριστόν εγαλούχησε. Και γαλουχεί κάθε θετό υιό της, τον κάθε άνθρωπο. Ας προσέλθουμε, λοιπόν, και ας σπουδάσουμε το μυστήριό της ζωής και της Κοιμήσεώς Της, γιατί μέσα από αυτό το μυστήριο θα βρούμε την καταξίωση και της δικής μας ζωής».

 

 

   

 

     

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων