07/12/2021 08/12/2021 Τους όρους «ορθοδοξία» και «ορθοπραξία» μέσα από τη ζωή και τις αρετές του Αγίου Νικολάου, την διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας, επεκτεινόμενος στην πορεία του καθενός από εμάς, ανέπτυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός προσεγγίζοντας το ιερό πρόσωπο του Αγίου Νικολάου. «Κάθε φορά που η Εκκλησία εορτάζει και τιμά την μνήμη...
07 Δεκεμβρίου, 2021 - 19:52
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2021 - 0:53

Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: «Ορθοδοξία» και «ορθοπραξία» μέσα από την ζωή του Αγίου Νικολάου

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: «Ορθοδοξία» και «ορθοπραξία» μέσα από την ζωή του Αγίου Νικολάου

Τους όρους «ορθοδοξία» και «ορθοπραξία» μέσα από τη ζωή και τις αρετές του Αγίου Νικολάου, την διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας, επεκτεινόμενος στην πορεία του καθενός από εμάς, ανέπτυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός προσεγγίζοντας το ιερό πρόσωπο του Αγίου Νικολάου.

«Κάθε φορά που η Εκκλησία εορτάζει και τιμά την μνήμη ενός αγίου, τον προβάλλει ως σημείο αναφοράς, ως οδηγό πορείας μας προς την αιωνιότητα, την προσωπική και άμεση κοινωνία μας με τον Τριαδικό Θεό. Και κάθε σημείο αναφοράς έχει το δικό του στίγμα, για να είναι εφικτή η πρόσληψή του από εμάς ως εκκλησιαστικό Σώμα, που ευρισκόμεθα εν πορεία. Ένας τέτοιος οδηγός πορείας είναι και ο σήμερον τιμώμενος άγιος Νικόλαος, επίσκοπος Μύρων, ο θαυματουργός, ο οποίος τιμάται σε πόλεις και χωριά, θάλασσες και βουνά γιατί είναι ο άγιος της αγάπης, της φιλανθρωπίας, της ελεημοσύνης· διότι είναι ο άγιος της πίστης και των έργων», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος.

Ο Σεβασμιώτατος το απόγευμα της παραμονής της μνήμης του Αγίου, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και ευλόγησε τους άρτους στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Παταγής-Ορεστιάδος και το πρωί της εορτής, την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, στον ωσαύτως πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Δαδιάς-Σουφλίου, όπου παρέστησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλειος Δελησταμάτης, ο Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Βασίλειος Βασιλόπουλος, ο Διοικητής του Α.Τ. Σουφλίου Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος Βομβέλης, ο Διοικητής της 1ης ΜΣΕΠ Επισμηναγός Βασίλειος Λαφτσής, η Λυκειάρχης Σουφλίου Ειρήνη Ξανθοπούλου, εκπρόσωποι του Μορφωτικού Συλλόγου «Ακρίτας» Δαδιάς και ικανό εκκλησίασμα, κατά τα υγειονομικώς προβλεπόμενα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων