26/01/2024 27/01/2024 Αναμενόμενη χαρακτηρίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία ομόφωνα είπε «όχι» στο γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός τονίζει ότι «η Εκκλησία έχει τις αρχές της και τους κανόνες...
26 Ιανουαρίου, 2024 - 17:13
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2024 - 0:47

Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: «Yπάρχει προσπάθεια αποδόμησης της οικογένειας»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: «Yπάρχει προσπάθεια αποδόμησης της οικογένειας»

Αναμενόμενη χαρακτηρίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία ομόφωνα είπε «όχι» στο γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός τονίζει ότι «η Εκκλησία έχει τις αρχές της και τους κανόνες της» και ότι «καλούμεθα να αποφασίσουμε για το αυτονόητο» , υποστηρίζοντας ότι «ο γάμος εκτός από τον άνδρα και την γυναίκα είναι μια παρέκκλιση από την ανθρώπινη φύση….Δεν μπορούμε το παραφύσιν να το κάνουμε κατά φύσιν».

Σχετικά με το ζήτημα της τεκνοθεσίας θέτει το ερώτημα σε ποια οικογένεια θα ζήσουν τα παιδιά αυτά χαρακτηρίζοντας το περιβάλλον που θα μεγαλώσουν «αρρωστημένο».

Είναι παράξενο το γεγονός τονίζει, «να γίνεται λόγος για 800 αιτήσεις τεκνοθεσίας όταν υπάρχουν χιλιάδες από ανδρόγυνα που μέχρι σήμερα δεν μπορούν να υιοθετήσουν».

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός σχολιάζοντας τον ρόλο της παρένθετης μητέρας αναφέρει πως «η γυναίκα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και ότι όλο αυτό είναι ευτελισμός του γυναικείου φύλου».

Εκτίμηση του Σεβασμιωτάτου είναι ότι «υπάρχει μια προσπάθεια του δυτικού κόσμου αποδόμησης της οικογένειας και των αξιών».

Ακούστε τη συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων