05/10/2023 05/10/2023 Στις 4 του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2009, ημέρα Κυριακή, παρέδωσε στον Δημιουργό του την μακαρία ψυχή του ο μακαριστός Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κυρός Νικηφόρος (Αρχαγγελίδης), ο οποίος διεποίμανε την λαχούσα σε αυτόν Ιερά Μητρόπολη από τον Νοέμβριο του 1988 έως της τελευτής του τον Οκτώβριο του 2009, και στη συνέχεια ενεταφιάσθηκε προ...
05 Οκτωβρίου, 2023 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2023 - 12:03

Μνημόσυνο για τα 14 χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Διδυμοτείχου κυρού Νικηφόρου

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τα 14 χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Διδυμοτείχου κυρού Νικηφόρου

Στις 4 του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2009, ημέρα Κυριακή, παρέδωσε στον Δημιουργό του την μακαρία ψυχή του ο μακαριστός Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κυρός Νικηφόρος (Αρχαγγελίδης), ο οποίος διεποίμανε την λαχούσα σε αυτόν Ιερά Μητρόπολη από τον Νοέμβριο του 1988 έως της τελευτής του τον Οκτώβριο του 2009, και στη συνέχεια ενεταφιάσθηκε προ του μεγαλοπρεπούς και επιβλητικού Καθεδρικού Ναού της Παναγίας της Ελευθερωτρίας στο Διδυμότειχο, που είναι αποκλειστικώς έργο της δικής του έμπνευσης, της δικής του υπομονής, της δικής του επιμονής και καρπός της βαθείας πίστης του στον Θεό.

Επί τη συμπληρώσει δεκατεσσάρων ετών από της προς Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Νικηφόρου, στις 4 του μηνός Οκτωβρίου, ο διάδοχός του, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός προέστη της επιμνημοσύνου δεήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Διδυμοτείχου και στη συνέχεια τέλεσε τρισάγιο επι του τάφου του, πλαισιούμενος από κληρικούς και λαϊκούς, που ευεργετήθηκαν από τον αοίδιμο Ιεράρχη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων