14/03/2021 14/03/2021 «Ο Κύριος έρχεται σήμερα, αγαπητοί, ως φιλάνθρωπος οδηγός, να μας δώσει τις βασικές οδηγίες γι’ αυτό το ταξίδι, που θα μας φέρει στο υπήνεμο λιμάνι του Αγίου Πάσχα. Μας συνιστά ότι στο ταξίδι αυτό, για να διατρέξουμε εκ του ασφαλούς όχι μόνο το διάστημα των επομένων επτά εβδομάδων αλλά και το υπόλοιπο της ζωής μας...
14 Μαρτίου, 2021 - 23:00
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2021 - 23:06

«Να είμαστε συγχωρητικοί, νηστεύοντες και αφιλάργυροι»

Διαδώστε:
«Να είμαστε συγχωρητικοί, νηστεύοντες και αφιλάργυροι»

«Ο Κύριος έρχεται σήμερα, αγαπητοί, ως φιλάνθρωπος οδηγός, να μας δώσει τις βασικές οδηγίες γι’ αυτό το ταξίδι, που θα μας φέρει στο υπήνεμο λιμάνι του Αγίου Πάσχα. Μας συνιστά ότι στο ταξίδι αυτό, για να διατρέξουμε εκ του ασφαλούς όχι μόνο το διάστημα των επομένων επτά εβδομάδων αλλά και το υπόλοιπο της ζωής μας είναι απαραίτητο να είμεθα συγχωρητικοί, νηστεύοντες και αφιλάργυροι… Η εποχή μας σύρεται στο βούρκο του ψέματος. Ψεύτικες αρχές και αξίες, ψεύτικα πρότυπα, ψεύτικες απολαύσεις, ψεύτικα κατορθώματα, ψεύτικες σχέσεις, ψεύτικες χαρές, ψεύτικα συναισθήματα, ψεύτικα χαμόγελα και ψεύτικη ευγένεια. Καλύψαμε τα πρόσωπά μας με κάθε είδους μάσκες, για να φυλαχθούμε από τη ζοφερή πραγματικότητα, που μόνοι μας διαμορφώσαμε. Καλύψαμε την αναπνοή και το χαμόγελό μας, γιατί μπορούμε έτσι να ζούμε στην ασφάλεια της απομόνωσης και της ελεγχόμενης επικοινωνίας.

Η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι μία ευκαιρία να πετάξουμε τα προσωπεία και τις μάσκες και να αποκαλύψουμε τα πρόσωπα μας. Είναι μία ευκαιρία να βρούμε τον εαυτό μας και τα πρόσωπα των αδελφών μας. Κυρίως, όμως, να γνωρίσουμε ακόμη πιο βαθιά το πρόσωπο του Χριστού μας και να προσκολληθούμε σ’ αυτό. Σ’ αυτό το ταξίδι ας εφοδιασθούμε, λοιπόν, με τη συγχωρητικότητα, τη νηστεία και την αφιλαργυρία, για να είναι ένα ταξίδι που θα έχει σωστό προορισμό και ασφαλή πορεία, που θα μας οδηγήσει στο φως, στη λαμπρότητα και στη χαρά της Ανάστασης, στο Πάσχα, στο πέρασμα, δηλαδή, προς την αληθινή ζωή, που είναι Αυτός ο ίδιος ο Κύριος» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμότειχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ερμηνεύοντας την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής της Τυρινής, 14ης Μαρτίου ε.ε., στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Οινόης-Ορεστιάδος όπου ιερούργησε.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Συγχωρήσεως στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, κατά την οποία ανεγνώσθη ο Κατηχητήριος Λόγος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων