06/03/2023 06/03/2023 Κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητού της 50ής Ταξιαρχίας Ταξίαρχου Χρήστου Καραγκούνη, ο  Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, προέστη της τελετής των Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού, που βρίσκεται στο Στρατόπεδο «Χατζηπεντή», στο Κουφόβουνο Διδυμοτείχου. Ο Ιερός Ναός τιμώμενος επ’ ονόματι του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Βαρβάρας ανεκαινίσθη πρόσφατα εσωτερικά με την φιλόπονο εργασία...
06 Μαρτίου, 2023 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2023 - 20:23

O Διδυμοτείχου τέλεσε τα Θυρανοίξια του Αγ. Γεωργίου στο Στρατόπεδο «Χατζηπεντή» (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
O Διδυμοτείχου τέλεσε τα Θυρανοίξια του Αγ. Γεωργίου στο Στρατόπεδο «Χατζηπεντή» (ΦΩΤΟ)

Κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητού της 50ής Ταξιαρχίας Ταξίαρχου Χρήστου Καραγκούνη, ο  Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, προέστη της τελετής των Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού, που βρίσκεται στο Στρατόπεδο «Χατζηπεντή», στο Κουφόβουνο Διδυμοτείχου.

Ο Ιερός Ναός τιμώμενος επ’ ονόματι του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Βαρβάρας ανεκαινίσθη πρόσφατα εσωτερικά με την φιλόπονο εργασία του Λόχου Μηχανικού της Ταξιαρχίας και με την οικονομική συνδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Ιεράρχης, μετά τα Θυρανοίξια που τελέσθηκαν τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και αφού ευλόγησε την αρτοκλασία, τόνισε: «Ο Ναός όπου και αν βρίσκεται είτε στις πόλεις, είτε στα χωριά, είτε στα νοσοκομεία ή οπουδήποτε αλλού είναι Κιβωτός της Ελπίδας. Γι’ αυτό και η λειτουργία του εδώ στο Στρατόπεδο γίνεται αφορμή για μια προσωπική συνάντηση μας με το Χριστό και πηγή εμπνεύσεως για θυσίες και αγώνες».

Στην τελετή, εκτός από τον Διοικητή της 50ής Ταξιαρχίας, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη διότι με την φροντίδα και μέριμνα του και τις εντολές του ολοκληρώθηκε το έργο εντός ολίγων μηνών, παρέστησαν ο Στρατοπεδάρχης Συνταγματάρχης Γεώργιος Νέλλας, ο Διοικητής του 50 Λόχου Μηχανικού Ταγματάρχης Δημήτριος Δράκος, οι Διοικητές των μονάδων της Ταξιαρχίας και όλα τα στελέχη του Στρατοπέδου «Χατζηπεντή».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων