21/11/2022 21/11/2022 Επί τη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου οι Ένοπλες Δυνάμεις με ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια τίμησαν την Προστάτιδα τους, την Υπέρμαχο Στρατηγό, που ανά τους αιώνας προστατεύει το Γένος μας και το καθοδηγεί. Στον ακριτικό Έβρο ασφαλώς η παρουσία και η γενναιότητα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων διασφαλίζει στους ακρίτες το αίσθημα της ασφάλειας για...
21 Νοεμβρίου, 2022 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2022 - 18:52

O Ένοπλες Δυνάμεις του Έβρου τίμησαν την Υπέρμαχο Στρατηγό στο Διδυμότειχο

Διαδώστε:
O Ένοπλες Δυνάμεις του Έβρου τίμησαν την Υπέρμαχο Στρατηγό στο Διδυμότειχο

Επί τη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου οι Ένοπλες Δυνάμεις με ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια τίμησαν την Προστάτιδα τους, την Υπέρμαχο Στρατηγό, που ανά τους αιώνας προστατεύει το Γένος μας και το καθοδηγεί.

Στον ακριτικό Έβρο ασφαλώς η παρουσία και η γενναιότητα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων διασφαλίζει στους ακρίτες το αίσθημα της ασφάλειας για να παραμείνουν στην ευαίσθητη αυτή περιοχή και να επιδοθούν απερίσπαστοι στα έργα της ειρήνης, της ευημερίας και της προόδου.

Η XVI Μεραρχία Διδυμοτείχου, στην περιοχή ευθύνης της οποίας βρίσκεται ο Βόρειος Έβρος, τίμησε την Υπέρμαχο Στρατηγό με επίκεντρο τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας στο Διδυμότειχο.

Του Μεγάλου Εσπερινού της εορτής και της ευλογίας των άρτων αφ’ εσπέρας και της Θείας Λειτουργίας το πρωί προέστη ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Ακολούθησε η καθιερωμένη Δοξολογία, επί τη εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, η Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της πόλεως και η κατάθεση στεφάνων. Παρέστησαν ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Υποστράτηγος Θεόδωρος Χατζηγεωργίου και ο Υποδιοικητής της Ταξίαρχος Νικόλαος Γιοβανούδης, η Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου Αστυνόμος Α΄ Αναστασία Πουρναρά, ο Διοικητής της 1ης ΜΣΕΠ Επισμηναγός Δημήτριος Χρόνης, ο Διοικητής του 7ου ΣΗΕ Αντισμήναρχος Αθανάσιος Λυμπερίδης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της δημοτικής αρχής.

Το εσπέρας της παραμονής στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου με την ευκαιρία της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία επίκαιρη Μουσική Εκδήλωση της XVI Μεραρχίας, με εκτενή αναφορά στην διαχρονική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, την οποία παρακολούθησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος σε σύντομη προσφώνησή του εξήρε την αποστολή της Μεραρχίας «διά τήν ἀποτροπήν καί τήν εἰρήνην», όπως χαρακτηριστικά είπε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων