05/09/2019 05/09/2019 Τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου έδωσαν την ευκαιρία στον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος καΣουφλίου ι κ. Δαμασκηνό να εκδηλώσει και δημόσια την αδελφική αγάπη του και τον σεβασμό του προς τον εορτάζοντα όμορο Ιεράρχη, συμμετέχοντας στις ιερές ακολουθίες του Πανηγυρικού Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως, το...
05 Σεπτεμβρίου, 2019 - 11:03

«Ο γαρ ζυγός μου χρηστός και φορτίον μου ελαφρόν εστι»

Διαδώστε:
«Ο γαρ ζυγός μου χρηστός και φορτίον μου ελαφρόν εστι»

Τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου έδωσαν την ευκαιρία στον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος καΣουφλίου ι κ. Δαμασκηνό να εκδηλώσει και δημόσια την αδελφική αγάπη του και τον σεβασμό του προς τον εορτάζοντα όμορο Ιεράρχη, συμμετέχοντας στις ιερές ακολουθίες του Πανηγυρικού Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως, το διήμερο 2 και 3 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, συγχοροστατούντων του παρεπιδημούντος Μητροπολίτου Καζακστάν κ. Αλεξάνδρου και των Σεβ. Μητροπολιτών Ξάνθης κ. Παντελεήμονος, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού και του εορτάζοντος Ιεράρχου, ο οποίος την επομένη προέστη της Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος υπό των Σεβ. Μητροπολιτών Καζακστάν κ. Αλεξάνδρου και Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού. Στις ιερές ακολουθίες προσήλθαν οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου, που έσπευσε να εκφράσει για μία ακόμα φορά τα αισθήματα της ευγνωμοσύνης του προς το πρόσωπο του Ποιμενάρχη του.

Με την ευκαιρία, λοιπόν, της μνήμης του Ιερομάρτυρος Αγίου Ανθίμου και των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Αλεξανδρουπόλεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου ωμίλησε επί του αγιογραφικού χωρίου «ο γαρ ζυγός μου χρηστός και φορτίον μου ελαφρόν εστι» (Ματθ. 11, 30), αναπτύξας ότι ο Επίσκοπος είναι Διδάσκαλος (κατά το προφητικό αξίωμα), είναι Ποιμένας και Καθοδηγητής (κατά το βασιλικό αξίωμα) και συγχρόνως Θύτης και Θύμα (κατά το αρχιερατικό αξίωμα) και έκλεισε ευχόμενος ο άγων τα ονομαστήριά του Ιεράρχης να είναι υγιής, μακροημερεύων και ορθοτομών τον λόγον της Αληθείας, εργαζόμενος, όπως μέχρι της σήμερον, διά την κατά Χριστόν προκοπήν και πρόοδον του λαού του Θεού και πρός δόξαν και εύκλειαν της Αγίας Του Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων