03/11/2023 03/11/2023 Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, σήμερα επί τη εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, ιερούργησε στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό της άλλοτε ακμάζουσας κωμόπολης Μάνης-Διδυμοτείχου, όπου οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν απότμημα των ιερών λειψάνων του Τροπαιοφόρου Αγίου. Στην Θεία Λειτουργία προσήλθαν συμπροσευχόμενοι ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου...
03 Νοεμβρίου, 2023 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2023 - 15:21

Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μάνης και στο Παρεκκλήσιο του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μάνης και στο Παρεκκλήσιο του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, σήμερα επί τη εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, ιερούργησε στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό της άλλοτε ακμάζουσας κωμόπολης Μάνης-Διδυμοτείχου, όπου οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν απότμημα των ιερών λειψάνων του Τροπαιοφόρου Αγίου.

Στην Θεία Λειτουργία προσήλθαν συμπροσευχόμενοι ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Δημ. Γκιντίδης και ικανό εκκλησίασμα.

Ο Σεβασμιώτατος προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας συνεχάρη τον εργατικό και δραστήριο προϊστάμενο της ενορίας Αρχιμ. Μυρ. Δεληγιαννίδη για τις ανακαινιστικές εργασίες, που έγιναν πρόσφατα στο μεταβυζαντινό αυτό Ναό με την συνδρομή της δημοτικής αρχής, της Ιεράς Μητροπόλεως και των ευσεβών χριστιανών της ενορίας.

Επί τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων, Τετάρτη 1η Νομεβρίου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στο φερώνυμο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Εκκλησιασθηκαν ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Χρ. Καπετανίδης, ο Διοικητής του ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου Συνταγματάρχης Ευ. Μουταφτσής, γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό αμφοτέρων των νοσηλευτικών καθιδρυμάτων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του σημείωσε ότι η Εκκλησία και το Νοσοκομείο είναι θεραπευτήρια, όπου στο πρώτο θεραπεύεται η ασθένεια της ψυχής, στο δεύτερο η ασθένεια του σώματος. Επίσης ευχαρίστησε το προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για την θυσιαστική προσφορά τους και ευχήθηκε σε όλους υγεία, φώτιση και υπομονή στο υπεύθυνο έργο τους και στους ασθενείς ταχεία ανάρρωση.

 

            

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων