24/05/2023 24/05/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, επί τη αποδόσει της εορτής του Αγίου Πάσχα, ιερούργησε στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στα Παλαιά Κοιμητήρια της Νέας Ορεστιάδος, και είχε την ευκαιρία να μιλήσει στο εκκλησίασμα για την προσδοκία της Αναστάσεως και την ανάπαυση των ψυχών. Τόνισε σχετικά την ανάγκη μνημόνευσης των...
24 Μαΐου, 2023 - 16:13
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2023 - 15:41

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου για την ανάγκη μνημόνευσης των κεκοιμημένων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου για την ανάγκη μνημόνευσης των κεκοιμημένων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, επί τη αποδόσει της εορτής του Αγίου Πάσχα, ιερούργησε στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στα Παλαιά Κοιμητήρια της Νέας Ορεστιάδος, και είχε την ευκαιρία να μιλήσει στο εκκλησίασμα για την προσδοκία της Αναστάσεως και την ανάπαυση των ψυχών.

Τόνισε σχετικά την ανάγκη μνημόνευσης των κεκοιμημένων, καθ’ όσον η Θριαμβεύουσα και η Στρατευομένη Εκκλησία αποτελούν ένα Ενιαίο Σώμα, που η Κεφαλή Του έχει τον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Κύριο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος έψαλε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων πατέρων και αδελφών που αναπαύονται στα Κοιμητήρια της Ορεστιάδος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων