08/11/2022 08/11/2022 Οι Ακρίτες της Ορεστιάδας τίμησαν τους Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ.  Ο εορτασμός της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ  συνήγαγε τα πλήθη των πιστών, τόσο στον φερώνυμο Ενοριακό Ναό των Ριζίων, όπου και η θαυματουργή εικόνα του Ταξιάρχου Μιχαήλ από την Αδριανούπολη, όσο και στον φερώνυμο Ενοριακό Ναό της Ορεστιάδος, όπου οι πιστοί έχουν...
08 Νοεμβρίου, 2022 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2022 - 21:50

Οι Ακρίτες της Ορεστιάδας τίμησαν τους Ταξιάρχες – Ο Διδυμοτείχου υποδέχθηκε αρχιερείς από τη Βουλγαρία (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Οι Ακρίτες της Ορεστιάδας τίμησαν τους Ταξιάρχες – Ο Διδυμοτείχου υποδέχθηκε αρχιερείς από τη Βουλγαρία (ΦΩΤΟ)

Οι Ακρίτες της Ορεστιάδας τίμησαν τους Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ. 

Ο εορτασμός της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ  συνήγαγε τα πλήθη των πιστών, τόσο στον φερώνυμο Ενοριακό Ναό των Ριζίων, όπου και η θαυματουργή εικόνα του Ταξιάρχου Μιχαήλ από την Αδριανούπολη, όσο και στον φερώνυμο Ενοριακό Ναό της Ορεστιάδος, όπου οι πιστοί έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν την τιμία κάρα του ιαματικού και θαυματουργού Αγίου Παντελεήμονος, που εκόμισε προ ημερών εκ της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών από των εγκαινίων του Ναού, το έτος 1982.

Το απόγευμα ο  Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ριζίων, ευλόγησε τους άρτους και μίλησε επίκαιρα αναφερθείς εκτενώς στην διακονία των Αγγέλων, όπως αυτή καταγράφεται στον Μωσαϊκό Νόμο και την Καινή Διαθήκη και όπως αυτή παραδίδεται στη ζωή της Εκκλησίας και των πιστών. Παρέστησαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ο Βασίλειος Δελησταμάτης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Θεόδωρος Χατζηγεωργίου, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Πέτρος Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ριζίων Βλαδίμηρος Κιολές, αντιπροσωπείες μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Ριζίων, εκπαιδευτικοί, δημοτικοί σύμβουλοι και πολυπληθές εκκλησίασμα.

Αντίστοιχα, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της Ορεστιάδος στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βελίκης κ. Σιώνιος, Ιεράρχης της Εκκλησίας της Βουλγαρίας και Καθηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής του ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και εν συνεχεία προέστη της λιτανεύσεως της ιεράς εικόνος των Ταξιαρχών και της τιμίας κάρας του Αγίου Παντελεήμονος.

Ανήμερα της εορτής το πρωί,  στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ορεστιάδος της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Στρωμνίτσης κ. Ναούμ, συλλειτουργούντων του Θεοφ. Επισκόπου Βελίκης κ. Σιωνίου και του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος καλωσορίζοντας τους φιλοξενούμενους Αρχιερείς τόνισε ότι η παρουσία τους στην ακριτική Ορεστιάδα διακηρύσσει την ενότητα της Εκκλησίας, αδιάκριτως εθνικότητος, γλώσσας και φυλής, και το σύνδεσμο της αγάπης μεταξύ των Ιεραρχών, ο οποίος ασφαλώς είναι καρπός της παρουσίας των αγίων Αγγέλων στη ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Εκκλησιάσθηκαν ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Θεόδωρος Χατζηγεωργίου και αντιπροσωπείες μαθητών του 6ου «Ευγενιδείου» Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδος και του 3ου Γυμνασίου της πόλεως και πλήθος πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων