08/11/2023 09/11/2023 Με ιδιαίτερη ευλάβεια οι ακρίτες του Έβρου τίμησαν τους ακοίμητους Φύλακες των συνόρων μας, οι οποίοι άγρυπνα περιπολούν στη μεθόριο, τους Παμμεγίστους Ταξιάρχες, με επίκεντρο τους περικαλλείς Ναούς στα Ρίζια και την Ορεστιάδα, που είναι αφιερωμένοι στις Ασώματες Ουράνιες Δυνάμεις. Προεξάρχοντος του προ ολίγων εβδομάδων εκλεγέντος υπό της Σεπτής Ιεραρχίας και χειροτονηθέντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης,...
08 Νοεμβρίου, 2023 - 21:56
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2023 - 1:27

Οι ακρίτες του Έβρου τίμησαν τους Παμμεγίστους Ταξιάρχες

Διαδώστε:
Οι ακρίτες του Έβρου τίμησαν τους Παμμεγίστους Ταξιάρχες

Με ιδιαίτερη ευλάβεια οι ακρίτες του Έβρου τίμησαν τους ακοίμητους Φύλακες των συνόρων μας, οι οποίοι άγρυπνα περιπολούν στη μεθόριο, τους Παμμεγίστους Ταξιάρχες, με επίκεντρο τους περικαλλείς Ναούς στα Ρίζια και την Ορεστιάδα, που είναι αφιερωμένοι στις Ασώματες Ουράνιες Δυνάμεις.

Προεξάρχοντος του προ ολίγων εβδομάδων εκλεγέντος υπό της Σεπτής Ιεραρχίας και χειροτονηθέντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου προσεφέρθη, εν πληθούση Εκκλησία, η Θεία Ευχαριστία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ορεστιάδος.

Τον φέρελπι Μητροπολίτη της Φλώρινας, προερχόμενο εκ της ομόρου Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, πλαισίωσαν στο Ιερό Θυσιαστήριο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος με ενθουσιασμό παρουσίασε τον νεωστί χειροτονηθέντα Ιεράρχη, του πιστού λαού επευφημούντος με το Άξιος! Άξιος! Άξιος!

Ο οικείος Μητροπολίτης τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη ευλογία για τον ακριτικό Έβρο το γεγονός ότι ο νέος Μητροπολίτης κατάγεται από τον τόπο μας και ότι είναι γέννημα και θρέμμα της Αλεξανδρούπολης, στον Αμπελώνα της οποίας εργάσθηκε φιλότιμα για περισσότερο από μία εικοσιπενταετία σε επιτελικές θέσεις, όπως αυτή του Πρωτοσυγκέλλου.

Εξήρε επίσης τα περικοσμούντα αυτόν χαρίσματα και ιδιαιτέρως ανεφέρθη στον αδαμάντινο χαρακτήρα του, στο εκκλησιαστικό του φρόνημα, στην πραότητα αλλά και την ευστροφία και ετοιμότητά του να δίνει άμεσες λύσεις σε ποιμαντικά αλλά και πρακτικά θέματα. Αναφέρθηκε ωσαύτως στην παιδεία του φωτισμένου Αρχιερέως και στην πολύτιμη προσφορά του στην ορθόδοξη ιεραποστολή και στην εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων της γειτονικής Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκκλησιάσθηκαν ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλειος Μαυρίδης, ο Υποδιοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Συνταγματάρχης Σταύρος Ψωφίδης, ο Διοικητής του 7ου ΣΗΕ Σμήναρχος Αθανάσιος Λυμπερίδης, αντιπροσωπείες μαθητών του 6ου «Ευγενιδείου» Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδος και του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδος και πλήθος πιστών.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, ο Σεβασμιώτατος προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Eνοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών της κωμοπόλεως των Ριζίων του Δήμου Ορεστιάδος.

Με την ευκαιρία της πανηγύρεως του Ναού ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο της ενορίας π. Αναστάσιο Παρασχίδη, αφού πρώτα εξήρε το εκκλησιαστικό του φρόνημα, την εργατικότητά του και την ευδόκιμη διακονία του.

Τέλος, του ευχήθηκε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, που ευδοκίμως υπηρετεί, να είναι ο «άγγελος φύλακας» που θα προστατεύει αυτόν, την οικογένειά του και τους πιστούς της ενορίας του.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων