12/07/2022 12/07/2022 Τον Όσιο Παΐσιο, τον Αγιορείτη, τίμησαν με πάνδημη συμμετοχή οι ακρίτες του Βορείου Έβρου στο φερώνυμο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης. Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου Βατάτζη Διδυμοτείχου ομοίως ο Λόχος Διαβιβάσεων της XVI Μεραρχίας πανηγύρισε τον προστάτη του, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας...
12 Ιουλίου, 2022 - 16:29

Οι Διαβιβαστές Διδυμοτείχου τιμούν τον προστάτη τους

Διαδώστε:
Οι Διαβιβαστές Διδυμοτείχου τιμούν τον προστάτη τους

Τον Όσιο Παΐσιο, τον Αγιορείτη, τίμησαν με πάνδημη συμμετοχή οι ακρίτες του Βορείου Έβρου στο φερώνυμο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης. Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου Βατάτζη Διδυμοτείχου ομοίως ο Λόχος Διαβιβάσεων της XVI Μεραρχίας πανηγύρισε τον προστάτη του, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επίσης η μνήμη του Αγίου γιορτάσθηκε με αγρυπνία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου και στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μαρασίων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης και ευλόγησε τους άρτους και το κόλλυβο του Αγίου, παρουσία του Διοικητού της XVI Μεραρχίας Υποστράτηγου Θεόδωρου Χατζηγεωργίου, του Διοικητού της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχου Ιωάννου Παναγιωτοπούλου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδος Χρήστου Ορμανλίδη.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο πλήθος των προσκυνητών τόνισε ότι «η παρουσία του εκ Καππαδοκίας Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στην ζωή της Εκκλησίας ήταν μία ζωντανή μαρτυρία ορθοδόξου θεολογίας. Μπορεί να μην αποφοίτησε από κάποια Θεολογική Σχολή αλλά πέρασε από το Πανεπιστήμιο του Αγίου Όρους και της μυστικής εμπειρίας, μέσα στο πνεύμα του ορθοδόξου μοναχισμού…. Μπορεί να ασκήτεψε και εκτός Αγίου Όρους, όπως στην Κόνιτσα και στο Σινά, όμως ο προορισμός του πάντοτε ήταν η Βασιλεία των Ουρανών.

Τέλος ανεδείχθη πνευματικός πατέρας χιλιάδων ανθρώπων των οποίων την πίστη στερέωσε και τους οποίους καθοδήγησε και μέχρι σήμερα συνεχίζει να καθοδηγεί με την θαυμαστή βιωτή του, τις πολλές αρετές του και την διαρκή μεσιτεία του…».

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον δραστήριο και ακούραστο Ηγούμενο της Μονής πανοσ. Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Βαρθολομαίο Αστεριάδη και την περί αυτόν αδελφότητα διότι με την ευοδωθείσα από την Χάρη του Θεού έμπονη προσπάθεια και ιεραποστολική δραστηριότητα της Ιεράς Μονής στη Νέα Βύσσα αποτελεί αυτή προκεχωρημένο Φυλάκιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Ελληνισμού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων