06/11/2022 06/11/2022 Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2022 στο ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στον οποίο εκτίθεται σε προσκύνηση η τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος, η οποία μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου. Η Τιμία Κάρα μεταφέρθηκε στο ναό για τη συμπλήρωση 40 ετών από τα εγκαίνιά του. Συνιερούργησαν ο επιχώριος Επίσκοπος,...
06 Νοεμβρίου, 2022 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2022 - 22:16

Ορεστιάδα: 40 έτη από τα εγκαίνια των Ταξιαρχών Σαγήνης με τους Διδυμοτείχου και Σύρου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ορεστιάδα: 40 έτη από τα εγκαίνια των Ταξιαρχών Σαγήνης με τους Διδυμοτείχου και Σύρου (ΦΩΤΟ)

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2022 στο ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στον οποίο εκτίθεται σε προσκύνηση η τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος, η οποία μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου.

Η Τιμία Κάρα μεταφέρθηκε στο ναό για τη συμπλήρωση 40 ετών από τα εγκαίνιά του. Συνιερούργησαν ο επιχώριος Επίσκοπος, Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και ο Μητροπολίτης Σύρου  κ. Δωρόθεος Β’.

Ο  Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός στην ομιλία του ανεφέρθη στην τιμώμενη επέτειο των 40 ετών από τον εγκαινιασμό του Ιερού Ναού, το 1982, από τον αοίδιμο Προκάτοχό του Αγαθάγγελο (Ταμπουρατζάκη) .

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην επικείμενη 100η  επέτειο από την ίδρυση της Ορεστιάδας, το βορειότερο αστικό κέντρο και τη νεώτερη πόλη της Ελλάδος, την οποία εποικίσαν το 1923 πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη και την Ανδριανούπολη.  Ευχαρίστησε δε τον κ. Δωρόθεο Β‘ και τον Ηγούμενο Αρχιμ. Ευδόκιμο, για την ευλογία της ελεύσεως της τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος σ’ αυτήν.

Ο Μητροπολίτης Σύρου Β’ στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό για την αδελφική φιλοξενία του και ευχήθηκε η Ορεστιάδα να εορτάσει αξιοχρέως το 2023 την εκατοστή επέτειο από την ίδρυσή της.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου κ. Αναστ. Δημοσχάκης, ο Διοικητής της 6ης Μεραρχίας, Στρατηγός κ. Θεόδωρος Χατζηγεωργίου και πλήθος πιστών και ιδιαίτερα παιδιών, τα οποία και κατεκόσμησαν τα αναλόγια του Ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Σεβασμιώτατοι Δαμασκηνός και Δωρόθεος Β’ επισκέφθηκαν, συνοδευόμενοι από τον Στρατηγό, το 5ο επιτηρητικό φυλάκιο, στα χερσαία Ελληνοτουρκικά σύνορα, στην περιοχή της Ανδριανούπολης, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης, στην περιοχή Νέας Βύσσας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων