07/06/2024 07/06/2024 Ο υπουργός Πολιτισμού της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς απένειμε, εκ μέρους του Προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, το παράσημο το Τάγματος του Σωτήρος, Β΄ βαθμού στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό. Στην παρασημοφόρηση, η οποία τελέστηκε στο Ιστορικό Μουσείο της Σερβίας, παρευρέθηκε και ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Ο Νίκολα Σελάκοβιτς ανέφερε ότι...
07 Ιουνίου, 2024 - 9:33
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2024 - 13:05

Παρασημοφόρηση Μητροπολίτη Διδυμοτείχου από τον υπουργό Πολιτισμού της Σερβίας

Διαδώστε:
Παρασημοφόρηση Μητροπολίτη Διδυμοτείχου από τον υπουργό Πολιτισμού της Σερβίας

Ο υπουργός Πολιτισμού της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς απένειμε, εκ μέρους του Προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, το παράσημο το Τάγματος του Σωτήρος, Β΄ βαθμού στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό.

Στην παρασημοφόρηση, η οποία τελέστηκε στο Ιστορικό Μουσείο της Σερβίας, παρευρέθηκε και ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Ο Νίκολα Σελάκοβιτς ανέφερε ότι «ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός τιμάται για τη σημαντική συνεισφορά του στην διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης, την διατήρηση της Ορθοδοξίας και την ενίσχυση των αδελφικών δεσμών μεταξύ του σερβικού και του ελληνικού λαού».

Ο Σέρβος υπουργός Πολιτισμού επισήμανε το γεγονός ότι «ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός βρίσκεται επικεφαλής της μητρόπολης σε μία περιοχή που αποτέλεσε πεδίο σημαντικών γεγονότων για την σερβική ιστορία».

Σύμφωνα με την ertnews.gr, αναφέρθηκε στην μάχη του Έβρου όταν το 1371 οι χριστιανικές δυνάμεις των βαλκανικών λαών ενώθηκαν για να αποτρέψουν την προέλαση των Οθωμανών στα Βαλκάνια. Στην μάχη εκείνη σκοτώθηκε ο Σέρβος ηγεμόνας Ιωάννης Ούγκλεσης.

Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός ευχαρίστησε τον Σέρβο υπουργό για την τιμητική διάκριση που του γίνεται και επισήμανε ότι «η μάχη του Έβρου εκπέμπει το μήνυμα ενότητας μεταξύ των βαλκανικών λαών, ανεξαρτήτως εθνικότητας, οι οποίοι πρέπει να αγωνιστούν για τα κοινά χριστιανικά ιδεώδη».

 

Πηγή: ΕΡΤNews – Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Φωτογραφίες: spc

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων