06/01/2022 06/01/2022 Η εορτή των Θεοφανείων ή Επιφανείων για τους πιστούς γίνεται κάθε χρόνο μία πρόσκληση να αναβαπτίσουμε εαυτούς στο μυστήριο της αγάπης του Θεού, τό οποίο μπορούν να θαυμάσουν όσοι ξέρουν να αναγνωρίζουν τη μεγαλειότητα στη ταπείνωση, τον πλούτο στη φτώχεια, την ελευθερία στην υπακοή, την ελπίδα στην ομορφιά. Ο Χριστός εισέρχεται στη δική μας πραγματικότητα...
06 Ιανουαρίου, 2022 - 20:23
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2022 - 20:14

Πρόσκληση αναβαπτισμού από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου

Διαδώστε:
Πρόσκληση αναβαπτισμού από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου

Η εορτή των Θεοφανείων ή Επιφανείων για τους πιστούς γίνεται κάθε χρόνο μία πρόσκληση να αναβαπτίσουμε εαυτούς στο μυστήριο της αγάπης του Θεού, τό οποίο μπορούν να θαυμάσουν όσοι ξέρουν να αναγνωρίζουν τη μεγαλειότητα στη ταπείνωση, τον πλούτο στη φτώχεια, την ελευθερία στην υπακοή, την ελπίδα στην ομορφιά. Ο Χριστός εισέρχεται στη δική μας πραγματικότητα και ιστορία για να αποκαλύψει τον Θεό ως Αγάπη και Φιλανθρωπία και τον άνθρωπο ως υιό του Θεού και θεό κατά Χάρι. Αυτή η αλήθεια συνιστά την μοναδική αποστολή της Εκκλησίας μέσα στον κόσμο, την παντοτινή λειτουργία Της χάριν του κόσμου και του ανθρώπου. Γι’ αυτό η Εκκλησία είναι προ πάντων το ζωοποιό Σώμα του Θεού και Σωτήρος, μία αληθινή και πραγματική Θεοφάνεια, εργαστήριο σωτηρίας και λύτρωσης του ανθρώπου.

Με ευλάβεια και κατάνυξη προσήλθε ο πιστός λαός μας αυτές τις μέρες στις Εκκλησίες για να αντλήση τον αγιασμό και τη φώτιση και να αναβαπτισθή στα νάματα του Ιορδάνου, τηρώντας συγχρόνως όλα τα έθιμα της εορταστικής περιόδου, πού προηγείται και έπεται της εορτής των Φώτων.

Στο Διδυμότειχο, την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, την ημέρα των Θεοφανείων, ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας και στη συνέχεια προέστη της ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού των υδάτων, παρουσία των αρχών και πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Ανάπτυξης Βασίλειος Δελησταμάτης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Στρατηγός Διοικητής της XVI Μεραρχίας Αναστάσιος Αλεξιάδης, ο Διοικητής της 30ής Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Δημήτριος Βαλσαμίδης, οι Αντιδήμαρχοι Στέλλα Θεοδοσίου και Πασχάλης Κυπαρισσούδης

Ακολούθως, και περί ώρα 12η μεσημβρινή, ο Σεβασμιώτατος πλαισιούμενος από τους ιερείς της πόλεως και τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου προσήλθε, κατά τό έθος, στη Γέφυρα του Ερυθροποτάμου για τον αγιασμό των υδάτων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων