07/09/2021 07/09/2021 Στην ενορία του Αγίου Δημητρίου του οικισμού Λαγού Διδυμοτείχου, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου. Με αφορμή την εορτή του Προφήτη Ζαχαρία και της γυναίκας του Ελισάβετ, ανέπτυξε το αγιογραφικό χωρίο «ἦσαν δίκαιοι ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ, πορευόμενοι ἐν πάσαις ταῖς ἐντολαῖς καί δικαιώμασι τοῦ Κυρίου ἄμεμπτοις» (Λουκ.α΄,6), όπου...
07 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:18
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2021 - 16:21

Στον ακριτικό Λαγό ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός

Διαδώστε:
Στον ακριτικό Λαγό ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός

Στην ενορία του Αγίου Δημητρίου του οικισμού Λαγού Διδυμοτείχου, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου.

Με αφορμή την εορτή του Προφήτη Ζαχαρία και της γυναίκας του Ελισάβετ, ανέπτυξε το αγιογραφικό χωρίο «ἦσαν δίκαιοι ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ, πορευόμενοι ἐν πάσαις ταῖς ἐντολαῖς καί δικαιώμασι τοῦ Κυρίου ἄμεμπτοις» (Λουκ.α΄,6), όπου και μίλησε εκτενώς για τις αρετές τους, καθώς αξιώθηκαν να γίνουν γονείς του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού. Επίσης αναφέρθηκε στην βαθειά τους πίστη, την υπομονή τους και την υπακοή τους στο θέλημα του Θεού.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στην μικρή αυτή ενορία ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε την γεμάτη ζήλο διακονία του εφημερίου της, Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου και τέλεσε Μνημόσυνο για την ανάπαυση της κεκοιμημένης μητεράς του Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου.

Με αφορμή αυτή του την επίσκεψη, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστες, τον Ιεροψάλτη του Ναού Δημήτριο Ιορδανίδη και τον Εκκλησιαστικό Κωνσταντίνο Σταματίου.

Την Θεία Λειτουργία στο Λαγό παρακολούθησαν ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Αναστάσιος Αλεξιάδης, ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Δημήτριος Βαλσαμίδης και πολυπληθές εκκλησίασμα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων