27/10/2021 27/10/2021 Η ιερά μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου και του μαθητή του Μάρτυρος Αγίου Νέστορος εορτάσθηκε στις φερώνυμες ενορίες της παραμεθορίου Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου με σειρά λατρευτικών εκδηλώσεων υπό την ονομασία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ» στα Λάβαρα και «ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ» στο Αμόριο. Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός: • το απόγευμα...
27 Οκτωβρίου, 2021 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2021 - 15:22

«ΔΗΜΗΤΡΙΑ» και «ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ» στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Διαδώστε:
«ΔΗΜΗΤΡΙΑ» και «ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ» στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Η ιερά μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου και του μαθητή του Μάρτυρος Αγίου Νέστορος εορτάσθηκε στις φερώνυμες ενορίες της παραμεθορίου Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου με σειρά λατρευτικών εκδηλώσεων υπό την ονομασία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ» στα Λάβαρα και «ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ» στο Αμόριο.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός:

• το απόγευμα της Δευτέρας 25ης Οκτωβρίου 2021 χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στoν Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Οινόης-Ορεστιάδος, παρουσία του Διοικητού της XVI Μεραρχίας Στρατηγού Αναστασίου Αλεξιάδη και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

• το πρωί της 26ης Οκτωβρίου 2021 προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαβάρων, του τέως Δήμου Ορφέως, παρουσία του Δημάρχου Σουφλίου Παν. Καλακίκου και του Διοικητού της 50ής Ταξιαρχίας, Ταξιάρχου Δημ. Αραμπατζή, και

• το πρωί της επομένης 27ης Οκτωβρίου 2021 επί τη μνήμη του Αγίου Νέστορος, ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμορίου, του τέως Δήμου Ορφέως. Επ’ ευκαιρία των ονομαστηρίων του εφημερίου της ενορίας Αρχιμ. Νέστορος Ουρουμτζίκη εξέφρασε προς αυτόν την ευαρέσκειά του για την φιλότιμη και αξιέπαινη διακονία του. Προσήλθαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Παν. Καλακίκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχ. Πιτιακούδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παν. Αγελαδαράκης και αντιπροσωπεία της 50ης Ταξιαρχίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων