22/11/2023 23/11/2023 Σύσσωμη η ηγεσία της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου, υπό τον Υποστράτηγο Κων. Καραμανίδη, παρέστη στη Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, επί τη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, την Τρίτη 21η Νοεμβρίου 2023, η οποία από ετών έχει καθιερωθεί...
22 Νοεμβρίου, 2023 - 17:13
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2023 - 4:16

Τα Εισόδια της Θεοτόκου και η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στο Διδυμότειχο

Διαδώστε:
Τα Εισόδια της Θεοτόκου και η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στο Διδυμότειχο

Σύσσωμη η ηγεσία της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου, υπό τον Υποστράτηγο Κων. Καραμανίδη, παρέστη στη Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, επί τη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, την Τρίτη 21η Νοεμβρίου 2023, η οποία από ετών έχει καθιερωθεί ως Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Καθώς το πλήρωμα της Εκκλησίας την 21η Νοεμβρίου τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου, με αφορμή την ανάμνηση των εγκαινίων της Βασιλικής, που χτίστηκε προς τιμήν της Θεοτόκου δίπλα στα ερείπια του Ναού του Σολομώντος, από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουστινιανό στις 21 Νοεμβρίου του 543, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας τιμούν την Υπέρμαχο Στρατηγό, που ανά τους αιώνες προστατεύει και οδηγεί τον λαό μας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Επιτελάρχης της Μεραρχίας Συνταγματάρχης Πυροβολικού Κων. Κόλιας. Τον Διοικητή της 16ης Μεραρχίας πλαισίωσαν ο Υποδιοικητής της Ταξίαρχος Νικ. Παπαγεωργίου και ο Διοικητής της 30ής Ταξιαρχίας Ιω. Ματθαίος. Παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Βασίλειος Δελησταμάτης και η Αντιδήμαρχος Στ. Θεοδοσίου, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Διδυμοτείχου.

Ο Σεβασμιώτατος σε σύντομο χαιρετισμό εν τω προσώπω του Στρατηγού συνεχάρη όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετούν στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου για την μετά αυτοθυσίας υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας αλλά και την πολύτιμη προσφορά τους προς την τοπική κοινωνία, διασφαλίζοντας σε αυτήν όλες τις προϋποθέσεις για πρόοδο και ευημερία της.

Μετά την καθιερωμένη Δοξολογία επί τη Ημέρα του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων