24/08/2023 24/08/2023 Καθώς η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στον ακριτικό Έβρο, και όχι μόνο, αφήνοντας ανοικτές πληγές ανυπολόγιστης αξίας, οι πιστοί βρήκαν και πάλι παρηγοριά, καταφύγιο και ελπίδα στην Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας, μπροστά στην εικόνα της Οποίας από τα μύχια της καρδιάς τους προσευχήθηκαν να σκεπάσει και να προστατέψει το λαό Της...
24 Αυγούστου, 2023 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2023 - 11:19

Τα Eννιάμερα της Παναγίας στην πυρόπληκτη Μητρόπολη Διδυμότειχου

Διαδώστε:
Τα Eννιάμερα της Παναγίας στην πυρόπληκτη Μητρόπολη Διδυμότειχου

Καθώς η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στον ακριτικό Έβρο, και όχι μόνο, αφήνοντας ανοικτές πληγές ανυπολόγιστης αξίας, οι πιστοί βρήκαν και πάλι παρηγοριά, καταφύγιο και ελπίδα στην Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας, μπροστά στην εικόνα της Οποίας από τα μύχια της καρδιάς τους προσευχήθηκαν να σκεπάσει και να προστατέψει το λαό Της με το μαφόριό Της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, επικαλούμενος την μεσιτεία της Παναγίας, επί τη αποδόσει της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως, ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πύργου – Ορεστιάδος, που πανηγυρίζει την ημέρα αυτή.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του μετέφερε πρωτίστως στο χριστεπώνυμο πλήρωμα την συμπάθεια της Μητρός Εκκλησίας και της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά για να εκδηλώσει την αγωνία του και την συμπαράστασή του. Στη συνέχεια μίλησε επί του υμνογραφικού «τὴν πᾶσαν ἐλπίδα μου εἰς Σὲ ἀνατίθημι…» και επεσήμανε ότι όλα αυτά τα θλιβερά, που συμβαίνουν στις μέρες μας, είναι αποτέλεσμα της παρακοής, του εγωισμού, της απληστίας και της αποστασίας του ανθρώπου από το Θεό.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον ωσαύτως πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σπηλαίου, του τέως Δήμου Τριγώνου, και παίρνοντας ως πρότυπο το φρόνημα της Παναγίας μας ερμήνευσε το αγιογραφικό χωρίο «…ἀρχή σοφίας φόβος Κυρίου καὶ βουλή ἁγίων σύνεσις».

Κλείνοντας ευχήθηκε το έλεος του Θεού να επουλώσει σύντομα τις πληγές της καταστροφής και να ενισχύσει όλους εκείνους που δίνουν καθημερινά και θυσιαστικά μάχη με τις φλόγες, για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Σημειωτέον ότι μέχρι αυτής της ώρας η φωτιά μαίνεται στο Δάσος της Δαδιάς, προκαλώντας τεράστιο οικολογικό πρόβλημα. Ο Σεβασμιώτατος με χθεσινή απόφασή του διέθεσε τους ξενώνες της Μονής Δαδιάς, δυναμικότητος σαράντα κλινών, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να φιλοξενηθεί το προσωπικό της που επιχειρεί στην περιοχή.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων