16/08/2022 16/08/2022 Τα Θυρανοίξια ενός νεόδμητου Ιερού Ναού αφιερωμένου στην μνήμη του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Μαρίνης στα Βρυσικά, του τέως Δήμου Μεταξάδων, πραγματοποιήθηκαν τις απογευματινές ώρες της 15ης Αυγούστου ε.έ., ανήμερα της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως. Της τελετής προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και παρόντες ήσαν ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος...
16 Αυγούστου, 2022 - 9:27
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2022 - 9:35

Θυρανοίξια Ιερού Ναού στα Βρυσικά ανήμερα της Παναγίας

Διαδώστε:
Θυρανοίξια Ιερού Ναού στα Βρυσικά ανήμερα της Παναγίας

Τα Θυρανοίξια ενός νεόδμητου Ιερού Ναού αφιερωμένου στην μνήμη του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Μαρίνης στα Βρυσικά, του τέως Δήμου Μεταξάδων, πραγματοποιήθηκαν τις απογευματινές ώρες της 15ης Αυγούστου ε.έ., ανήμερα της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως. Της τελετής προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και παρόντες ήσαν ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Βασίλειος Δελησταμάτης, ο Στρατηγός Διοικητής της XVI Μεραρχίας Θεόδωρος Χατζηγεωργίου, ο Υποδιοικητής αυτής Ταξίαρχος Νικόλαος Γιοβανούδης, ο πρώην Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Προέδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Βρυσικών Κωνσταντίνος Τσολακίδης, σύσσωμο το χωριό και πολλοί επισκέπτες.

Ο Ναός αυτός κτίσθηκε αποκλειστικά με δαπάνες της Ιεράς Μητροπόλεως σε έκταση του πρώην Στρατοπέδου Καραγεώργη, που παραχωρήθηκε από το Ταμείο Εθνικής Αμύνης, μετά από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως, προκειμένου να ανεγερθεί εκ βάθρων χώρος λατρευτικός και να παραδοθεί για τις θρησκευτικές ανάγκες της μικρής ενορίας των Βρυσικών. Ο Σεβασμιώτατος προτείνει εναλλακτικές λύσεις δημιουργίας μικρών Ναών προκειμένου να εξυπηρετείται το ολιγάριθμο ποίμνιο, επειδή ο πληθυσμός των χωριών ελαττούται και υπάρχει πρόβλημα συντήρησης και θέρμανσης των Ενοριακών τους Ναών, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την τέλεση των Θυρανοιξίων, και αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους επίσημους και τους προσκυνητές για την παρουσία τους, σημείωσε: “αυτή η ημέρα που η Εκκλησία εορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου και πανηγυρίζει ο μεταβυζαντινός Ιερός Ενοριακός Ναός των Βρυσικών θα πρέπει να καταγραφεί στην συνείδηση των κατοίκων του χωριού ως ένας σημαντικός σταθμός, εφόσον με τα Θυρανοίξια του νέου αυτού Ναού ανοίγει μία πύλη του Ουρανού, από την οποία κατέρχεται ο Χριστός για να σώσει τον άνθρωπο και από την οποία ανέρχεται ο άνθρωπος πορευόμενος το δρόμο της αιωνιότητος και της Βασιλείας των Ουρανών».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων